Kültür ve Turizm Bakanlığının “Genç Sanat” kapsamında plastik sanatlar alanındaki iki farklı yarışmasına başvurular başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı gençler için plastik sanatlar alanında “Güncel Sanat” ve “Afiş Tasarım” olmak üzere iki farklı yarışmalı sergi gerçekleştiriyor. Türkiye’de güncel sanatı ve sanatçıları desteklemek, genç sanatçıları keşfetmek, yenilikçi üretimleri arttırmak ve bu eserlerin geniş kitlelerce izlenmesini sağlamak amacıyla “Kapıları Aralamak” konulu “Genç Sanat: 4. Güncel Sanat Proje Yarışması” ile genç tasarımcılar arasında farkındalık oluşturmak üzere “2018 Troya (Troia) Yılı” konulu “Genç Sanat: 2. Afiş Tasarım Yarışması” düzenleniyor.

Bakanlığın başvuru ve seçici kurul değerlendirmesini daha sonra ilan edeceği yarışmalara başvurular bu yıl ilk defa internet üzerinden gerçekleştirilecek.

Yarışmaya katılmak isteyenler “Kapıları Aralamak” konulu “Genç Sanat: 4. Güncel Sanat Proje Yarışması” için 1 Mart ile 30 Nisan tarihleri arasında, “2018 Troya (Troia) Yılı” konulu “Genç Sanat: 2. Afiş Tasarım Yarışması” için ise 1 Mart ile 23 Nisan tarihleri arasında başvuru yapılabilecek.

Yarışmaların ayrıntılı bilgi ve şartnamesine http://www.kultur.gov.tr/ ile http://www.guzelsanatlar.gov.tr adreslerindeki duyurular bölümünden ulaşılabilecek.