Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği’nce (AFAD), Kuş Pazarı Düş Pazarı adlı fotoğraf sergisi açılacak.

13 Mart'ta Hacı Ömer Sabancı Sanat Galerisi’ndeki sergiyle, mevcut ve eski kuş pazarlarının görselliğini gözler önüne sererek, çok uzun yıllardır devam etmekte olan Adana Kuş Pazarı Kültürü’nün tanıtılması amaçlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Fatih Karayandı, Adana’da Kuş Pazarı’nın yüzlerce yıldır pazar günleri Kazancılar Çarşısı’nda kurulduğunu hatırlattı.

Karayandı: “Son 15-20 yıldır kentimizin dışına taşınmıştır. Adanalılar, gün olmuş yağmur altında, gün olmuş kavurucu sıcağın altında, düşlerini bulmaya gitmişler. İnsanlar ve kuşların birbirlerine olan sevgilerinden dolayı, bu ağır şartlar çok da önemsenmemiştir. Bu sevgi bağının oluştuğu mekanı yaşatmak ve düşlerin gerçekleştirilebilmesi için Kuş Pazarı Büyükşehir Belediyesi’nce, 12 yıl önce, Metro Market arkasına yeni bit pazarı yeri olarak yapılan fakat şu ana kadar faaliyete geçirilemeyen bölgeye taşınması planlanmaktadır. Yeni Kuş Pazarı’nda 15-40 metrekare arası dükkanlar, temel ihtiyaçların karşılanabileceği mekanlar, gezinti alanları bulunacak. Kuş Pazarı, belirli günlerde değil, yıl boyunca açık olacak. Adana’nın bir değeri olduğu düşündüğümüz Kuş Pazarı’nı, UNESCO’nun; Somut Olmayan Kültürel Miraslar Listesi’ne sokmak istiyoruz. Bu serginin de hem bu amaca, hem de yeni yerin tanıtımına katkı koymak üzere, farkındalık yaratacağına inanıyoruz.” dedi.

15 Mart saat 18.00’de açılacak sergi 22 Mart tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.