Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, "Yönetilenlerin samimi davranmaları, yönetenlerin de onlara samimiyetle özden davranması gerekiyor. Allah-u Teala bunu emrediyor. Yönetenlerde de yönetilenlerde de samimiyet istiyor" dedi.

Kahramanmaraş Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında 12 Şubat Stadyumunda program düzenlendi. Etkinlikte Kur'an-ı Kerim okundu.

Yılmaz, "Din ve Samimiyet" konferansında, ibadette samimiyetin ölçüsünün sadakat vasfıyla anlatıldığını kaydetti.

İbadetlerdeki sadakatin, ihlas samimiyetin ölçüsü olduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi:

“Kıldığınız namazlar, ihlasla samimiyetle kılınıyorsa sizi her türlü kötülükten kurtararak inşa eden, insan yapan Müslüman yapan bir namazdır. Ama riya ile buluşan namaz 'yazıklar olsun o namazı kılanlara' denildiği gibi, Kur'an-ı Kerim'de insanın değerini düşürmekte ve bazen uykusuzluktan yorgunluktan ibaret hale gelmektedir. Öyleyse Mevlana'nın anlattığı gibi ibadetlere asla riya karıştırmamak, gösterişe düşmeden Allah'ın huzurunda rükuya varmak, secdeye varmaktır samimiyet.”

- "İstişare, yönetici ile yönetilen arasında bir köprüdür"

Yönetici kavramının apartman yöneticisinden mahalle muhtarına, belediye başkanına, kaymakama, valiye, devlet başkanına, ülke yöneticilerine, uluslararası yöneticilere veya birim amirlerine varıncaya kadar herkesi kuşatan bir ifade olduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Yönetilenlerin samimi davranmaları, yönetenlerin de onlara samimiyetle özden davranması gerekiyor. Allah-u Teala bunu emrediyor. Yönetenlerde de yönetilenlerde de samimiyet istiyor. Hazreti Ömer'in 'Ben yanlış yaparsam bana nasıl muamele edersiniz?' diye sorduğunda ashabı kiramın 'Sen yanlış yaparsan biz seni kılıçlarımızla düzeltiriz ya Ömer” dedikleri gibi yönetilenlerin istişareyle, şurayla kendilerini yönetenlere rehberlik etmeleri, görüşlerini söylemeleri, onların da bu görüşlere, düşüncelere değer vermesi Hazreti Peygamber'in anlattığı, yönetenlerle yönetilenler arasındaki samimiyetin en şahika örneğidir. Allah'ın Resulü kendisi yönetici olarak ashabıyla istişare ediyordu. İstişare, yönetici ile yönetilen arasında bir köprüdür.”

Programa Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Müftüsü Muhammet Gevher, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ile çok sayıda vatandaş katıldı.