Kütüphane Haftası, Osmaniye Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Şehit Yasemin Tekin Ortaokulu’nda düzenlenen etkinlik ile kutlandı.

Burada bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Garip Yıl, iletişim çağının kişiyi kitaptan uzaklaştırmaması gerektiğini belirtti. “Kitabın kokusunu hissetmek o camiada bulunmak, o hissi o duyguyu kütüphanenin içerisinde almak kadar zevkli bir olgu yoktur.” diyen Yıl, töreni katılan öğrencilere hitaben şunları söyledi: “Bilgisiz bilgelerin çok olduğu toplumumuzda maalesef anarşi türüyor. Çünkü bilmediği konuda hüküm vermek, bizim geleneğimiz oldu çıktı, bunu genel olarak söylüyorum. Evet okumak ve bilmek lazım." dedi.

İl genelinde 92 bin 351 adet kitap bulunduğunu aktaran Garip Yıl, “Hemen hemen her kaynağa ulaşma imkanı var. Yeter ki sizler kütüphaneye gelin, o ortamı bir teneffüs edin. Üye sayımız 17 bin 544'tür. Kütüphanelere mutlaka uğrayın ve üye olun.” diye konuştu. Konuşmaların ardından 7. sınıf öğrencisi Özlem Şeftali, ‘kütüphane’ konulu şiirini okudu. “Sıra Dışı Okurlar’ belgeselinin izlenmesinin ardından sona eren programda bazı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.