İl Kültür Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı ve müdür yardımcıları, 50. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla evde bakım hizmeti alan hastaları ziyaret ederek, kitap seti hediye etti.

Küçükdağlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, sürpriz etkinliklerle 50. Kütüphaneler Haftası'nı kutlamaya devam ettiklerini söyledi.

Kitap ve kütüphanelerle insanın sürekli birlikte olması gerektiğini ifade eden Küçükdağlı, geleneksel etkinlikler çerçevesinde farklı çalışmalar gerçekleştirmek istediklerini, bu nedenle de ev ziyareti yaptıklarını belirterek, "Evde bakıma muhtaç tedavilerinin evde olması gereken insanlarımızın kütüphanelere çıkma şansının az olduğu düşüncesiyle evde bulundukları süre içerisinde kitapla buluşmalarını sağlamak için daha önceden tespit ettiğimiz eserleri onlara ulaştırdık" dedi.

Verilen kitapların okunması halinde yeni kitaplar da vereceklerini ifade eden Küçükdağlı, bu günden itibaren evde bakım hizmeti alan öğrencilerin kitapsız bırakılmayacağını sözlerine ekledi.

Kemik erimesi hastalığından dolayı okula gidemeyen 7. sınıf öğrencisi Fatma Zehra Dizibüyük ise uygulamadan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Hastalığından dolayı evden çıkamadığını ve okula da gidemediğini belirten Dizibüyük, "Çok teşekkür ederdim. Getirilen kitapları en kısa zamanda okuyacağım ve yenilerini alacağım. Böyle anlamlı bir haftada hatırlanmak beni mutlu etti" ifadesini kullandı.