Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaleti dijitalleşme dönüşümü programı çerçevesinde okul kitaplarını da dijitalleştirecek. Almanya’da bir ilk olacağı için aynı zamanda öncü olması da düşünülen bu çalışma ile ilk etapta tarih (mBook) ve biyoloji (BioBook) ders kitapları dijitalleşecek. İlk prototiplerinin 2017 yılında hazır olacağı belirtilen kitapların hazırlanmasını yayınevleri üstlenecek. Devletin belirlediği müfredata göre yayınevleri kitaplar hazırlıyor ve okullar hangi yayınevinin kitabını okulda kullanacaklarına karar veriyorlardı.

Aynı şekilde yayınevleri kitapları 2017 yılına kadar dijital olarak hazırlayacak ve okullar seçimlerini yapacak. Başbakan Hannelore Kraft eyalette gerçekleştirmek istediği dijital dönüşüm ile gelişmeyi de kamçılayacağını söyledi. Okul kitaplarının haricinde okullar için düşünülen yeniliklerden biri de ilkokullarda ‘programlama’ derslerinin başlayacak olması. Model olması düşünülen çalışmaya göre ilkokul 3 ve 4. sınıfların ders müfredatına programlama dersi girecek. Üniversitelerden alınan destek ile çocuklara oyun havasında dijital dünyanın yazılım tarafı gösterilecek.

Bunun dışında eyalette icra edilen mesleğe paralel olarak yeni meslek edinme imkanı sağlayan 18 Weiterbildungskolleg‘de online abitur yapabilme imkanı sunulacak. Böylece ilgililere bilgisayar destekli kendini geliştitme imkanı verilecek. 640 milyon Euro yatırım yapılacak dijital dönüşüm sadece eğitim alanında olmayacak. Bunun yanı sıra eyaletin her tarafına hızlı internet ağının ulaşması için yatırımlar artırılacak. Ayrıca dönüşüm eyaletteki endüstriye de ulaştırılarak bu alandaki çalışmalarla Almanya’da öncü olması planlanmış.

Dijital dünyadaki en büyük sorun olan dijital veri güvenliği konusunda da sıkı bir çalışmaya girilerek farklı şirketlerden alınan destekle bu güvenliğin sağlanacağı garantisi verildi. Dijitalleşmenin her alana ulaşabilmesi için bu dönüşüme belediye ve devlet daireleri, doktorlar, eczaneler de dahil edilmiş. İnsanların bu dönüşüme ayak uydurabilmeleri adına onlara bu yeniliklerden ve ve nasıl kullanılabilecekleri konusunda yardımlarda unutulmadı.