Anadolu Eğitimciler Federasyonu ve Marmara Eğitimciler Derneği tarafından düzenlenen Türkiye Geneli 'Kitap Okuyan Bilir' adlı kitap yarışmasında Lara Koleji’nde 32 öğrenci dereceye girdi.

Türkiye geneli ikincisi düzenlenen kitap okuma yarışmasına Lara İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Lara Eğitim Kurumlarında okuyan 32 öğrenci Türkiye geneli yapılan kitap sınavlarında ilk 10’a girerek başarı elde etti. Yarışmada 4 birincilik alan Lara Eğitim Kurumları öğrencilerine ödülleri törenle verildi. Yarışmada birincilere tablet bilgisayar, ikincilere bisiklet, üçüncülere zeka oyunu verilirken ilk 10’a giren öğrencilere kitap hediye edildi.

Okul müdürü Ulaş İnönü, ilkokul 2. sınıftan lise son sınıflara kadar 6 farklı kategoride gerçekleştirilen kitap okuma yarışmasına Nevşehir’de toplam 60 öğrenciye hediyeler verildiğini, bu 60 ödülün 32’sini ise okullarının öğrencilerinin kazandığını söyledi. Kitap okumanın faydalarına değinen İnönü, "Kitap, ömrü uzatmanın en iyi ilacıdır. Kim ki kitapsever ve okur, onun yaşayışı dolu, zengin ve uzun olur. Zira insanın baş düşmanı boşluk ve tembelliktir ki: bu da stresleri doğurur. Streslerse insanın ölüm alarmlarıdır. Bundan kurtulmanın yolu kitap okumaktır. Yeni ufukların müjdecisi olan genç neslimize, ağrı ve sızılardan başka bir şikayeti olmayan ihtiyarlarımıza, sıkıntı ve bunaltıdan 'ah, of' diye feryat eden boş kalmış herkese eline küçük bir kitap alıp okumayı tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yarışmada birinci olarak tablet bilgisayar kazanan 8. sınıf öğrencisi Hüseyin Karaca, “Okuluma ve öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Bize hem faydalı kitaplar okutuyorlar hem de böyle yarışmalara bizleri hazırlayarak kitapları daha çok sevmemizi sağlıyorlar.” dedi.