Hizmet Hareketi ve Fethullah Gülen Hocaefendi’nin anlatıldığı ‘Love is A Verb’ belgeseli, İngiltere’nin Bradford kentinde seyircinin beğenisine sunuldu.

‘Dialogue Society’ ve ‘Hizmet Studies’in ev sahipliğini üstlendiği belgesel gösterimi, Braford’un merkezinde bulunan ve kentin en prestijli sinema salonlarından birine sahip olan National Media Müzesi’nde yapıldı. Siyaset, sanat ve akademi dünyasından önemli kişilerin katıldığı belgesel gösterimine, büyük ilgi vardı. Etkinliğe katılanlar arasında Wakefield Belediye meclisi üyeleri, Pontefract Piskopos’u Tony Robinson, farklı din mensupları, akademisyen ve sivil toplum kuruluş temsilcileri dikkat çekti.

Müzik dinletisiyle başlayan etkinlik, Dialogue Society’nin Direktörü Özcan Keleş’in açılış konuşmasıyla devam etti. Film gösteriminin ardından, Dialogue Society’den yetkililer, seyircilerin Hizmet Hareketi’yle ilgili merak ettiği soruları cevapladı. 200’den fazla kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, yemek ikramının ardından sona erdi. Gösterim sonrası Pontefract Piskopos’u Tony Robinson, Leeds ve Hul’daki gönüllülerin Çad’da açtırdığı su kuyusu sertifikasını, bağış yapanların adına Köksal Pekgöz’e verdi.

Etkinlik sonrasında açıklama Hizmet Studies Direktörü İsmail Sezgin, belgesele gösterilen ilgiden memnun kaldığını, seyircilerin kendi mekanlarında da filmi göstermek için bilgi aldığını söyledi. Ayrıca Sezgin, yakın zamanda Leeds Üniversitesi’nde de ‘Love is A Verb’ belgeseli için ortak bir gösterim planlandığını sözlerine ekledi.

Hizmet Hareketi ve Fethullah Gülen Hocaefendi’nin anlatıldığı ‘Love is A Verb’ belgeseline, İngiltere’de ilk olarak başkent Londra’da özel bir gala düzenlenmiş, gösterime filmin ödüllü yönetmeni Terr Spencer Hesser da katılmıştı. Bi çok Hollywood yıldızına ev sahipliği yapmış ve şehrin merkezindeki en büyük sinema salonlarından biri olan Empire Sineması’nda düzenlenen galaya, siyaset, akademi ve sanat dünyası dahil, 400’den fazla kişi ilgi göstermişti.

Hizmet Hareketi’ni ve harekete fikirleriyle öncülük eden Fethullah Gülen Hocaefendi’nin anlatıldığı belgesel filmi 3 Emmy ödüllü yönetmen ve yapımcı Terry Spencer Hesser tarafından çekildi. 5 ayrı ülkede, 4 yılda tamamlanan film, ABD Film Festivali’nde gösterime hak kazandı, Maryland Uluslararası Film Festivali’nde ise “En İyi Belgesel” ödülününe layık görüldü.