İngiliz şarkıcı Adele'in "Million Years Ago" adlı şarkısının Ahmet Kaya'nın "Acılara Tutunmak" şarkısına benzediği yönündeki iddialara bir yenisi eklendi. Habertürk yazarı Murat Bardakçı, tartışmaya başka bir boyut daha katarak Lübnanlı sanatçı Macide El-Rûmî'nin "Kelimat" şarkısına işaret etti.

Adele'in "Million Years Ago" şarkısının, Ahmet Kaya'nın 1986 yılında söylediği "Acılara Tutunmak" şarkısına benzediği iddiaları konuşulmaya İngiliz basınında da devam ederken, Murat Bardakçı Lübnanlı sanatçı Macide El-Rûmî'nin söylediği şarkıyı ortaya çıkardı.

Bardakçı Macide El-Rûmî'yi işaret etti

Murat Bardakçı "Adele hakkında karar vermeden önce bir de Macide’yi dinleyin" başlıklı yazısında Lübnanlı sanatçı Macide El-Rûmî hakkında şunları söyledi:

"İngiliz şarkıcı Adele yeni bir albüm çıkartmış, on gün içerisinde bir milyondan fazla satmış ve albümdeki parçalardan birinin, 'Milyonlarca Yıl Önce'nin Ahmet Kaya’nın tâââ 1986’da okuduğu 'Acılara Tutunmak' isimli şarkısından çalıntı olup olmadığını günlerden buyana tartışıp duruyoruz...

'Adele hırsız mı, değil mi? Ahmet Kaya’dan yürüttü mü, yürütmedi mi?' tartışmasını şimdilik bir tarafa bırakıp size bilmediğimiz, dinlemediğimiz ve içerisinde aynı nağmelerin bulunduğu Arapça bir şarkıdan bahsedeyim..."