ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da, Kardelen Bağımlılık Merkezi'nde el sanatları eğitimi alan madde bağımlıları, bir yandan meslek öğreniyor diğer yandan da tedavi olma imkanı buluyor. 

Kardelen Gençlik Derneğinin Sosyal Destek Programı kapsamında hazırladığı "Madde Bağımlılarının Psikososyal Rehabilitasyonu ve Bilinçlendirme Merkezi Projesi"ne İpekyolu Kalkınma Ajansı da destek oldu. 

Yaklaşık bir yıl önce uygulamaya konulan projeyle Kardelen Bağımlılık Merkezi hizmete açıldı. İl Emniyet Müdürlüğünün yardımıyla merkeze davet edilen madde bağımlılarına başta el sanatları olmak üzere spor ve dini eğitim veriliyor. 

Merkezin müdürü Şeref Sayın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, madde bağımlısı gençleri topluma kazandırmayı amaçlandıklarını söyledi.

Bağımlılar ve aileleriyle yüz yüze görüşerek onları tedaviye ikna ettiklerini anlatan Sayın, "Görüşmeler sonunda gençleri önce hastaneye sevk ediyoruz. Ardından hastaları 10 kişi kapasiteli merkezimize kabulünü yapıyoruz" dedi.

Sayın, açtıkları el sanatları kurslarıyla bağımlıların rehabilite edildiğini belirtti. 

El sanatlarının, tedavide önemli rol oynadığını vurgulayan Sayın, şöyle konuştu: "Gençlerimiz için ebru, kara kalem, ahşap doğrama kursları düzenliyoruz. Katılımcılar bu sayede el becerilerini rahat bir şekilde görme fırsatı buluyor, çalışma sonrası ürünler ortaya çıkınca da çok mutlu oluyorlar. Enerjilerini bu etkinliklerde harcadıkları için rahatlıyorlar ve kişilik sahibi olduklarını hissediyorlar. Bunun yanında hayatları düzene girmiş oluyor."

Sayın, kursiyerler için fitnes, yüzme ve futbol etkinlikleri de organize ettiklerini kaydetti. 

Merkeze gelen gençlere dini eğitim de verdiklerini aktaran Sayın, "Bu sayede onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışıyoruz" diye konuştu. 

Merkezde eğitim gören Akın E. ise proje sayesinde hem tedavi gördüğünü hem de el sanatı öğrendiğini dile getirdi.

Zamanını dolu dolu geçirdiğini anlatan Akın E, "Burada sürekli uğraş halinde olduğumuz için kötü alışkanlıklardan uzaklaşıyoruz" şeklinde konuştu.