Mado İlkokulu'nda Perihan Ayıntepli Klumpp Kütüphanesi açıldı. Mado Yönetim Kurulu Üyesi Atila Kanbur'un manevi kızkardeşim dediği Perihan Ayıntepli'nin bağışladığı kitaplarla ve Mado'nun katkıarıyla açılan kütüphanenin açılışı coşkuyla gerçekleştirildi.
Kütüphanenin açılışı için Mado İlkokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen tören Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı. Mado Yönetim Kurulu üyesi Atila Kanbur, Onikişubat Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen ve Şube Müdürleri, Mado İlkokulu eski müdürü ve Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Faruk Aksu, adına kütüphane açılan Perihan Ayıntepli ile eşi ve çocuklarının katıldığı törene öğrenciler, öğretmenler ve veliler de büyük ilgi gösterdi.

Kütüphanenin açılış töreninde Mado İlkokulu Halk Oyunları ekibi gösterisi ilgiyle izlendi. Bazı öğrencilerin okuduğu şiirler de beğeniyle dinlendi. Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen yaptığı konuşmada okumanın önemine değindi ve yapılan bu güzel çalışma için emeği geçenlere teşekkür etti.

Mado Yönetim Kurulu Üyesi Atila Kanbur'da yaptığı konuşmada “Perihan Ayıntepli'nin kendisinin kız kardeşi olduğunu, kitap okumayı çok sevdiğini ve onun kitaplara olan sevdasını kendi yaptırdıkları okulla bütünleştirmekten dolayı çok mutlu olduğunu” söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Perihan Ayıntepli “kitap okumanın kendisi için büyük bir tutku olduğunu” söyledi.  “Lise yıllarında saçlarını satarak Mehmet Akif Ersoy’un safahat kitabını aldığını” anlatan Ayıntepli “Babamın verdiği simit paralarıyla kitap alırdım. Kahramanmaraş Lisesi’nden Çocuk Bahçesine kadar yürürdüm dolmuş parası vermemek için. O paralarla da kitap alırdım. Benim için kitap okumak büyük bir aşktı” dedi.

PERİHAN AYİNTEPLİ KÜTÜPHANESİ FOTOGALERİ

Törende bir konuşma yapan Mado İlkokulu eski müdürü ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili aday adayı Faruk Aksu’da kütüphanenin açılışına emek veren Mado ailesine teşekkür etti.

Daha sonra Kütüphanenin açılışındaki katkılarından dolayı Atila Kanbur’a, Perihan Ayıntepli’ye  Faruk Aksu’ya ve Sınıf Öğretmeni Kadriye Kırdök’e plaket verildi. Kütüphanenin açılışındaki büyük emeklerinden dolayı da Okul Müdürü Şıh Ahmet Özgür ile Müdür Yardımcıları Gamze Demirhan, Nurettin Çetin ve Zahide Karaköse’ye teşekkür edildi.

Daha sonra toplu olarak Kütüphane gezildi ve program sona erdi.