Kahramanmaraş E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda kalan hükümlü ve mahkumlar, "Alo Fetva Hattı" isimli tiyatro oyununu sahneledi.

Salman Kapanoğlu'nun yazıp yönettiği tiyatro oyunu, Suzan ve Abulhakim Halk Eğitim Merkezinin katkısıyla hazırlandı. Yaklaşık 2 ay süren eğitimin ardından sahneye çıkan mahkum ve hükümlülerin performansı, izleyenlerden tam not aldı.

Cezaevinin tiyatro salonundaki sahnede hünerlerini sergileyen mahkumlar, yaşamdaki birçok konuyu skeçlerle anlattı.

Cezaevi öğretmeni Ejder Topal, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurum olarak eğitim ve iyileştirme çalışmalarına önem verdiklerini söyledi.

İlk kez tiyatro etkinliği düzenlendiklerini belirten Topal, "Hükümlü ve tutukluların topluma yeniden kazandırılması ve sosyalleşmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Çok güzel bir oyun ortaya çıktı. Bu tür faaliyetler mahkumların kendilerine olan güvenlerini artırıyor. Tahliyelerinin ardından yeniden yaşama adapte olacaklarına inanıyoruz" dedi.

Tiyatro oyununu, cumhuriyet savcısı Cengiz Kapusuz, Cezaevi Müdürü İsmail Dal, Suzan ve Abulhakim Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Zincirkıran, infaz koruma memurları ve mahkumlar izledi.