Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda çeşitli suçlardan dolayı yatan 15 hükümlü, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açılan halk oyunları kursu kapsamında, bir süre eğitim alan hükümlüler, 4 ay önce mehteran takımı kurdu.

Provalarını cezaevinde sürdürerek eksikliklerini tamamlayan hükümlüler, ilk kez cezaevi dışında gösteri yaptı. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Günü kapsamında Türkoğlu ilçesi Beyoğlu Mahallesi Ortaokuluna gelen hükümlüler burada vatandaş ve öğrencilerin karşısına çıktı.

İlgiyle izlenen hükümlülerin mehter gösterisine, kimi çocuklar da ritim tuttu. Mahkumlardan Sinan İşler ile Mustafa Kılgıner de "Çanakkale" düeti yaptı.

Öğrencilerin de Çanakkale Savaşı'nı anlatan şiirlerini seslendirdiği etkinlikte, Beyoğlu Ortaokulu Müdürü Abdullah Kavcu, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Murat Üşümez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumda bulunan hükümlülerin eğitimi, ıslahı ve topluma yeniden kazandırılması faaliyetleri kapsamında, gösteri düzenlediklerini söyledi.

- "Türkiye'de ilk kez uygulanan bir model proje"

Amaçlarının mahkumların topluma kazandırılması olduğunu vurgulayan Üşümez, şunları kaydetti:

"Kurumumuz eğitim faaliyetlerini Adalet Bakarnlığımızın onayıyla Beyoğlu Ortaokulunda böyle bir faaliyet düzenledik. Bu faaliyetmiz diğer ceza infaz kurumlarına da bakanlığımızın onayıyla hizmet olurak sunulacaktır. Türkiye'de ilk kez uygulanan model bir proje oldu. İlk kez bugün 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle konser verdik. Mehter takımımız ve diğer arkadaşlarımızla, farklı illerdeki cezaevlerine de gideceğiz."