Manda Yuvası filminin yönetmeni ve oyuncusu İlyas İlbey, Yasemin Yalçın ve diğer oyuncuları, senaristleri filmin özel gösterimi dolayısıyla Tekirdağ Çorlu’ya geldi.

Altı sinema salonunda aynı anda gösterime giren filmin özel gösterimine Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, bürokratlar, siyasetçiler ve basın mensupları yanında yüzlerce Kastamonulu ve sinemasever katıldı. Tüm Kastamonulular Derneği (TÜMKASDER) Genel Başkanı Murat Çalık, Kastamonu’nun kültürel değerlerini beyaz perdeye taşıyan bu çok özel komedi filminin oyuncularıyla birlikte Manda Yuvası özel gösteriminde bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çalık, “Öncelikle bizim topraklarımızın yetiştirdiği özel sanatçılar İlyas İlbey, Yasemin Yalçın ve tüm ekibi yürekten kutluyorum, kendilerine teşekkür ediyorum. Bu film, içinde barındırdığı komedi unsurlarıyla, bize ait güzellikleri, halk şivelerini, kültürel formları, yöresel güzelliklerimizi anlatan nadide bir yapımdır. Biz bu filmin senaryosunda bulunan bazı karşıt duruşlara göre filmi değerlendirmiyoruz. Elbette herkesin bir fikri ve bölgesiyle ilgili yapılacak çalışmalara bakış açısı vardır. Eninde sonunda bu film, bizi anlatmaktadır, bu film bizim topraklarımızın havasını, kokusunu yansıtmaktadır.” dedi.

Programda katılımcılara yönelik kokteyl verildi. Kastamonu Yöresel Kıyafetleriyle bezenen garsonlar, ibrikli Osmanlı şerbeti, Kastamonu köy somun ekmeği ve torba süzme yoğurt ikramı yaptı. Daha sonra Manda Yuvası’nın oyuncuları ve senaristleriyle söyleşi programına geçildi. Herkesin merak ettiği her şeyi oyunculara sorabildiği bu bölümde TÜMKASDER’in en küçük üyesi Ecrin Öztürk’ün de doğum günü kutlandı.

TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık ve işadamı Mehmet Langer, Manda Yuvası’nın yönetmeni ve oyuncusu İlyas İlbey’e TÜMKASDER camiası ve Trakya’daki Kastamonuluları temsilen plaket verdi. Diğer oyunculara ve senaristlere ayrı ayrı teşekkür plaketi takdim edildi. Daha sonra tüm oyuncularla birlikte altı salonda aynı anda gösterimi gerçekleştirilen Manda Yuvası filmi izlendi.