Bursa’nın manevi kimliğini oluşturan önemli şahsiyetlerin mezar taşlarının restore edildiği çalışmalar kapsamında Umurbey Camii Haziresi düzenlenerek, orijinal güzelliğine kavuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Umurbey Camii Haziresi’ni ziyaret ederek, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas’tan sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Bir yandan anıtsal binaları ayağa kaldırırken bir yandan da hazirelerle ilgilendiklerini ifade eden Başkan Altepe, mezar taşlarının kent için önemli bir hafızayı oluşturduğunu belirtti. 93 ayrı yerde bulunan hazirelerin teker teker elden geçirildiğini, düzenlenerek ecdada yakışır hale getirildiğini vurgulayan Başkan Altepe, böylelikle Osmanlı’ya olan vefa borcunu ödemiş olduklarını hatırlattı.

Restore edilen tarihi mezarlıklardan birinin de Yıldırım ilçesinde yer alan Umurbey Camii Haziresi olduğunu kaydeden Başkan Altepe, şunları kaydetti: "Burada yüzlerce mezar vardı. Kaybolmak üzere olan mezar taşları, tekrar düzenlendi. Çevre duvarlarıyla birlikte naziremiz ecdadımıza yakışır hale geldi. Mezar taşlarının bir kentin en önemli hafızası olduğunu, her taşın ayrı bir özelliğinin ayrı bir hatırasının bulunduğunu bilmemiz lazım. Bunlar bizim tarihi birikimlerimiz. Hepsini birer bireri ayağa kaldırıyoruz. Umurbey Camii Haziresi de bu şekilde düzenlenmiş oldu. Bölgemize, insanımıza hayırlı uğurlu olsun."