Bu yıl 12 okul tiyatrosu ve amatör gurubun katıldığı 8’inci Manisa Tiyatro Festivali Cumhuriyet meydanındaki Milli Egemenlik Anıtına çelenk sunulması ve kortej yürüyüşüyle başladı. Manisa Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, festivalin bundan sonraki yıllarda liseler arası bir tiyatro festivali olmaktan çıkarak normal bir tiyatro festivaline döneceğini ve hedeflerinin uluslar arası festival olmak olduğunu söyledi.
8’inci Manisa Tiyatro Festivali Cumhuriyet meydanındaki Milli Egemenlik Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Festivalin açılış konuşmasını yapan Manisa Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, “Bu yıl 8’inci senemiz, seneye 9 olacak ama 9’uncusu çok farklı olacak. Artık liseler arası tiyatro festivali ile yola çıktığımız bu festival genele dönüşmeye başladı. Amatör guruplar geçen sene ve bu yıl katıldı. Seneye tamamen tiyatro festivali olacak. Bildiğimiz tiyatro festivali nasıl işliyorsa öyle olacak. Bu yıl aslında ödül son kez dağıtılacak. Seneye ödül olmayacak" dedi.
Türkiye’nin genelinden guruplar geleceğini, daha da açılacaklarını anlatan Şengöz, şöyle konuştu: "Aynı zamanda istediğimiz uluslar arası olmak. Uluslar arası Tiyatro Festivali adı altında devam etmeyi hedefliyoruz. Bugün önemli olan bir şey daha var. Bugün Şehir Tiyatrosunun tadilatının yüzde 90’ı bitmiş durumda. Hem festival başlıyor hem de şehir tiyatrosunun salonunu kullanmak üzere salonumuza geçeceğiz kortejden sonra. Bu da bizim için çok değerli. İki önemli konu bir günde hallolmuş olacak. Festivale her zaman destek olan, sanata ve sanatçıya destek olan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e de teşekkürlerimizi sunuyorum.”
Şengöz, konuşmasının devamında festival kapsamında sahnelenecek bütün oyunların ücretsiz olduğunu ve tüm tiyatroseverleri oyunlara beklediklerini söyledi. Şengöz, festivalin açılışının ise Kumpanya Kumpanya gurubunun Kanlı Nigar adlı oyunu ile bu akşam saat 19.00’da gerçekleştirileceğini belirtti.
Yapılan konuşmaların ardından festivale katılan guruplar Cumhuriyet meydanından Şehir Tiyatrosuna kadar yürüyüş yaptı. Guruplar müzik eşliğinde Manisa sokaklarına renk katarken, festivalin 27 Mayıs’ta düzenlenecek ödül töreniyle sona ereceği belirtildi.