Maraş işi sim sırma ABD yolcusu. Kahramanmaraş'lı sim sırma sanatçısı Nur Korkmaz, ABD'nin Şikago eyaletinde düzenlenecek 11. Şikago Türk Festivali'nde maraş işi sim sırma defilesi düzenleyecek.

Bu yıl ki festival 31 Mayıs-1 Haziran 2013 tarihinde Pionner Court Şikago Amerika 'da yapılacaktır. Festivalin defile ve sim sırma bölümünü geçen yıl olduğu gibi bu yılda Kahramanmaraşlı sim sırma sanatçısı Nur Korkmaz yönetecek. 

Kahramanmaraş'ta sim sırma atölyesi bulunan Nur KORKMAZ, Sim sırma Sanatını Avrupa'da ve Amerika'da tanıtmaya çalışıyor. 

Konuyla ilgili bilgi veren sim sırma sanatçısı Nur Korkmaz "Sim sırma sanatının yaygınlaşması için çaba harcıyorum. Bu güne kadar 200 Kahramanmaraşlı kadına sim sırma sanatını öğrettim. Kadınlarımız hem meslek öğreniyor, hem de ailelerine maddi anlamda katkılar sağlıyorlar." dedi.

Korkmaz "Daha önce 2012 yılında  Fransa'da Türk demokratlar Birliği'nin düzenlemiş olduğu Festival d' Anatolie, sergi ve defilesine katıldım. Geçen yıl yine Şikago'daki Türk Festivali'ne katılmış ve maraş işi sim sırma sanatını orada tanıtmıştım. Bu yurt dışında katıldığım 3. defile olacak. Kahramanmaraş'ı tanıtmak için yaptığım çalışmalara devam edeceğim" dedi.

"Yurt dışında ve çeşitli şehirlerde maraş işini tanıtmak için defile ve sergilere katıldığını" söyleyen Korkmaz "Kahramanmaraş'ta da bir defile düzenlemek istiyorum. Bu konuda yetkililerin desteğini bekliyorum" dedi.