Kahramanmaraş Kültür-Sanat Derneği, Maraş'ta özenle hazırlanan yüzlerce çeşit yemeği İstanbul'da misafirlere ikram ediyor. Dondurma deyince akla gelen ilk yer olan Kahramanmaraş, yüzlerce çeşitten oluşan zengin mutfağıyla da göz dolduruyor. Yöresel yemeklerinin lezzetine ve Kahramanmaraş kültürüne dikkat çekmek için "Kahramanmaraş Lezzetleri İstanbul Tadımları" isimli bir program düzenleyen dernek, bu akşamın sonuna kadar yemek ikramı yapacak. İstanbul Yeşilköy'deki Radisson Sas Otel'de gerçekleştirilen programa vatandaşların katılımını bekleyen dernek yöneticileri, yemeklerin asıl sahipleri olan ev kadınlarının isteklilere yemeklerin tarifini verdiğini söyledi. Programa katılan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Anadolu'daki illerin tamamında bir tanıtım sorunu olduğunu belirterek, "Maraş, sadece kahramanlığıyla ve dondurmasıyla biliniyor. Oysa çok zengin bir kültürümüz var. İlimiz birçok bölgenin sentezi durumunda. Bu kültürün güzelliklerine dikkat çekmek ve insanları Kahramanmaraş'a davet etmek için bu organizasyona destek verdik." diye konuştu. Program için ev hanımlarının yaklaşık 10 gündür hazırlık yaptığını vurgulayan Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Abdulhekim Eren, "Beylerbeyi Sarayı'nda düzenlediğimiz el sanatları sergimize 10 bin kişi katıldı. İnsanlar bizi daha yakından tanıma fırsatı buldu. Bu programda da amacımız İstanbulluları bölgemizin güzel lezzetleriyle buluşturmak." dedi.