Tepebaşı Belediyesi’nin hayata geçirdiği Çocuk Senfoni Orkestrası kısa zamanda elde ettiği başarılarla kendinden söz ettirmeye devam ediyor.
Almanya’da yaşayan Türk kökenli genç besteci ve piyanist Sinem Altan, Solist Soprano Begüm Tüzemen ile birlikte Tepebaşı Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası ile bir masal konseri projesini hayata geçirmek için fikir alışverişinde bulundular. Senfoni Orkestrasının çalışmalarını yerinde görüp yetkililerden bilgi alan Sinem Altan “Berlin’de eğitim aldım. Hala orada yaşıyorum ve serbest sanatçı olarak çeşitli projeler yapıyorum. Yolumuz Eskişehir’e düştü. Tepebaşı Belediyesi ve Çocuk Senfoni Orkestrası’na görme, tanıma ve yapılan müthiş işlere şahit olma şansını elde ettik. Çok mutluyum” dedi.
Altan, Almanya’da çocuk ve aileler için gerçekleştirdikleri “Masal Konseri” projesinden bahsederek “Böyle bir düşünceyi belki çocuk senfoni orkestramızla burada bir masal üzerinden ve benim bestelediğim şekilde birlikte sahneleyebiliriz. Henüz çok taze bir fikir ama bir şey kesin bunu gerçekleştirmek istiyorum. Benim için Eskişehir’le bağlantılı “Keloğlan” veya “Nasrettin Hoca” üzerinde duruyoruz. Çocukları tanıdıkça ve onları keşfettikçe daha netleşecek projemiz” dedi.