İstiklâl Marşı´nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma programı Havza 25 Mayıs Anadolu Lisesinde düzenlenen program ile anıldı.

Programa Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam protokol üyeleri ile öğrenciler katıldılar.

Program öncesi bir konuşma yapan Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, İstiklal Marşının nasıl ve ne şartlarda yazıldığını anlamak ve araştırmak gerektiğini belirtti. Sağlam; “O zor şartlarda ve günlerde neler yaşandığını, ülkenin kuruluşunda çekilen zahmetleri anlatan dünyada eşi ve benzeri olmayan bir marştır. Akif’in de dediği gibi Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin” dedi.

İstiklâl Marşı´nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u anma programı slayt gösterisi, tanıtım filmleri, okul öğrencileri tarafından tiyatro ve orotoryo gösterimleri ile son buldu.

Okullarda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlerin ödülleri Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz tarafından verildi.