Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı eserindeki şiirleri besteleyerek gönüllerde ayrı bir yer tutan Ertuğrul Erkişi, şiir ezberlemekte zorlanan yapısı olduğunu ifade ederek, “Bu şiirleri şarkıya çevirerek söyledim ve bu şekilde hepsini ezberledim” dedi.

Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümünde Melikşah Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte şiirleriyle anıldı. Melikşah Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ünlü müzisyen Ertuğrul Erkişi ve radyocu Mesut Baran’ın tamamıyla Mehmet Akif Ersoy’un şiirleriyle gerçekleştirdiği müzik ve şiir dinletisi, salonu dolduran dinleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Programda müzik ve şiir dinletisinin yanında sık sık ta Mesut Baran tarafından dinleyicilere Mehmet Akif Ersoy’un hayatıyla ilgili bilgiler verildi. Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı eserindeki şiirleri besteleyerek gönüllerde ayrı bir yer oluşturan Ertuğrul Erkişi, “Her ne kadar Türk müziğini, divan edebiyatını ve Osmanlıca'yı çok seven bir kardeşiniz olsam da ben de şiirleri ezberlemekte oldukça zorlanıyordum ama ne zamanki bu şiirleri şarkıya çevirerek söyledim. O zaman daha rahat ezberledim. Müziğin bu anlam da bir taşıyıcı bir özelliği bulunmaktadır.” dedi.

“Şiiri, o güzel ifadeleri güzel gönüllerinize ulaştırmak ve genç kardeşlerimiz bu şiirleri, bu şarkılar vesilesiyle ezberlesinler diye bu programı yapıyoruz” diyen Erkişi, “Safahat’tan ve Türk müziğinden şarkılar söylemek çok güzel ama Melikşah gibi kendi kültürüne, değerlerine sahip çıkan bir üniversitede söylemek ayrı bir güzel” ifadelerini kullandı.

MEHMET AKİF ERSOY’A VEFA MEKTUBU YARIŞMASI

Mehmet Akif Ersoy’a Vefa Mektup yarışmasının sonuçlarının da açıklandığı programda Melikşah Üniversitesi öğrencisi Muhammed Hasan Tanrıöven’in mektubu birinci oldu. Mesut Baran tarafından okunan mektup salonu dolduranlar tarafından gözyaşlarıyla dinlendi. Yarışmada dereceye giren diğer öğrencilerin ödülleri Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut D. Mat ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Vatansever tarafından verildi.

Etkinlik sonunda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mahmut Mat, “Akif dizelerinde hep gür imanlı gür hisli gönüller coşar diyor. Ben de öğrencilerimizin yazdıkları mektuplardan, onların gönüllerindeki gür imanı hissettim onlara tekrar teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum ve onlarla gurur duyuyorum” diye konuştu.