Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun 716. yıl dönümü dolayısıyla Erzincan'da Mehter gösterisi düzenlendi. Erzincan Belediyesi tarafından 'Yeniden Diriliş' adı altında düzenlenen Mehter gösterisi katılımcılara hoş dakikalar yaşattı.

Osmanlı Devletinin Kuruluşunun 716. yıl dönümü dolayısıyla 'Yeniden Diriliş' adı altında düzenlenen Mehter gösterisi Erzincan İl Müftülük Konferans salonunda Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve eşi Muhsine Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve eşi, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğu ve şiir dinletisini Ahmet Celal Tan'ın yaptığı gösteride mehter başı olarak Güray Telli, solist olarak Yavuz Durgun ve Oğuz Yıldırım, piyanist olarak Oğuzhan Toklu, TRT saz sanatçısı olarak Caner Kıllık, Neyzende Haldun Öksüz ve Erzincan Belediyesi Mehter Takımının yer almasının yanı sıra kahramanlık türküleri, zeybekler ve slayt gösterileri izleyicilere sunuldu.

Sunulan mehteran takımı izlemeye gelen vatandaşlar tarafından ilgi ile izlenirken bazı vatandaşlar ise telefonlarının kameralarıyla gösteriyi kayıt altına almalarının yanı sıra il protokolünün de ritm tuttukları görüldü.

Programın da bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy; “Ecdadımızdan bugüne kadar bizlere devredip gelen bir çok kültürümüzü maalesef yaşatamıyoruz. Biz istedik ki inançlarımız gereği, ecdadımıza saygı gereği 1400 yıldır Efendimizden beri bugüne kadar gelen inançlarımızı yaşatma noktasında, değerlerimizi yaşatma noktasında 700 yıllık Osmanlı İmparatorluğunun o ihtişamlı döneminde dünyaya bırakmış olduğu kültürleri yaşatmak bağlamında istedik ki Erzincan bir öncülük yapsın. Erzincan Belediyesi bir öncülük yapsın. Bütün inançlarımızın ve kültür değerlerimizin hepsini Erzincan’da icra edelim dedik.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra bir konuşma yapan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ise; “İnanıyorum ki Erzincan daha da güzelleşecek. Erzincan sadece taşınamayan kültürel değerlerin değil bir de taşınabilir kültürel değerlerin yaşatılması gerekiyor. Bunlarda mehterdir, folklordür, tiyatrodur. Bunların hepsi bizim ecdadımızın çok güzel değerleridir.” dedi.