Erdemli ilçesinde, halk eğitim merkezi bünyesinde açılan emekli öğretmenlerin katıldığı kurslarda ortaya çıkan eserler sokakta sergilendi. Sokak sergisi vatandaşlardan ilgi gördü. Sokak üzerinde yürürken sergiyi görenler eserleri merakla inceledi.
Kursların usta öğreticisi Emine Kurtulan verimli bir kurs dönemini geride bıraktıklarını belirterek, "Sokakta bu sergiyi gerçekleştirmemizin amacı Erdemli’deki herkesin bu sergiyi, çalışmalarımızı görmesini istedik. Amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum. Sergiyi sabahtan bu yana çok sayıda gezen oldu" dedi.
Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Okur ise kurslarla ilgili bilgi vererek, "El sanatlarımızın değişik alanlarında örneğin, tezhip, minyatür, hat sanatı, kaligrafi, yüzey süsleme, taş bebek gibi toplam 26 kurs açtık. Bu kurslarımıza 556 kursiyerimiz katıldı. Bu kurslarımızın meyvelerini bu aylarda almaya başladık. Artık Erdemli’de sanat sokağa taştı. Bu da bizler için çok büyük onur kaynağıdır" şeklinde konuştu.
Sokak sergisinin açılışına katılan Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, Erdemli Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Karaağaç ve Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin kursiyerleri özverilerinden dolayı tebrik etti. Yüzlerce eserin yer aldığı sokak sergisi vatandaştan tam not aldı.