Peygamber Efendimizin hayatını konu alan kitapları okumaya teşvik amacıyla Peygamber Yolu Derneği tarafından ülke çapında başlatılan Herkes O'nu Okuyor yarışması Amasya'nın Merzifon ilçesinde yoğun ilgi gördü. Merzifon’da sınav yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Merzifon Çağlayan Okuma Salonu'nda gerçekleştirilen ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 4 ayrı kategoride yapılan sınavda katılımcılar kutlu bir sınav heyecanı yaşadı. Hz. Peygamber'in(sav) hayatının kaleme alındığı 4 farklı kitaptan, ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkinler için düzenlenen yarışma sonucunda dereceye girenlere umre ziyareti, dizüstü bilgisayar, mini tablet ve sürpriz hediyeler verilecek.

Sınava katılan 63 yaşındaki Selahattin Erdoğan, "Bu sınavın kaybedeni yoktur. Herkes çok şey kazandı. Efendimizi okumak Efendimizi tanımak kadar güzel bir şey var mıdır? Hayır kesinlikte en güzel hediye Âlemlerin Efendisini tanımaktır. Buradan derece elde edenler Efendimize sevgi ve hayranlık gerçekten çok büyük seviyede. Katılımcılar 3 ay öncesinden başlayarak bu sınava hazırlandı. Büyük emekler verildi. Aslında hediyelerden ziyade efendimizi okumak ve onu tanımak her şeyden önce geliyor bizim için, O'nun hayatını anlayabilmek ve anlatabilmek için önce okumak gerektiğini belirterek, İlimizde Peygamber Efendimiz'in hayatını okuyan insanlar, okuduklarını kendi hayatlarına tatbik ederlerse çok daha güzel gelişmeler olacaktır. Bu organizeyi yapan ve böyle güzel bir organizasyona katılanları kutluyorum." dedi.