Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Eda Velibaşoğlu, Mimar Sinan’ın günümüze kadar ulaşan 360 kadar eserinin geçmiş, günümüz ve gelecek mimarları için birçok öğretiyi barındırdığını söyledi.

Oda Başkanı Velibaşoğlu, Mimar Sinan’ı vefatının 427. yılında saygı ile andıklarını belirterek, şu açıklamaları yaptı; “Kayseri’nin Ağırnas Kasabası’nda 1489 yılında dünyaya gelen Büyük Usta Mimar Sinan, Osmanlı Devleti’ne 4 padişah dönemi boyunca kamu mimarı olarak hizmet vermiştir. Mimar Sinan bıraktığı eserlerle, eserlerindeki sanatıyla, sanatını oluştururken kullandığı hesaplama yöntemleriyle geçmişten günümüze dünyaca bilinen ve örnek alınan bir mimar olmuştur. Sinan’ı anlamak sadece eserlerine bakmak değil, eserlerinin ardındakileri görebilmek, yapıldığı döneme göre değerlendirmek ve günümüz koşulları ile yeniden düşünmektir. Dünyaya miras olarak bıraktığı yaklaşık 360 eserinden geçmiş, günümüz ve gelecek mimarları için birçok öğreti barındırmaktadır. 'Ustamın eli altında tıpkı bir pergel gibi bir ayağım sabit olarak merkez ve çevreyi gözlemledim' sözleri Sinan’ın nasıl bir tasarım yaklaşımını benimsediğini gözler önüne sermektedir.”

Eda Velibaşoğlu, Büyük Usta Mimar Sinan’ın ömrünün sonuna kadar araştıran, deneyen, mimarlık mesleğine katkılar sağladığını sözlerine ekledi.