Remide-Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi’nin yayın organı Genç Bakış dergisinin 22. sayısı çıktı. Şehrin eğitim ve kültür hayatında 12 yıldır önemli bir yere sahip olan dergi, son sayısında kapak konusu olarak 'Niğde’de Mimari' kavramını işledi.

Editörlüğünü Uğur Arıbaş’ın yaptığı Genç Bakış dergisi, 'Mimaride özünü arayan şehir' başlığı ile Niğde’de mimarinin dününü ve bugününü anlatıyor. Özellikle kapakta kullanılan ve bugün var olmayan Niğde Hükümet Konağı’nın 1901 tarihli fotoğrafı dikkat çekiyor. Derginin başyazısında Okul Müdürü Ferudun Soyak, 'Kentsel Yaşam ve Yaşam Kalitemizin Düşüşü' isimli yazısı ile bugünkü yaşantıya eleştirel bir gözle bakıyor. Şengül İlgün, Niğde adının kaynağını 'Andaval Kilisesi'nde bulunan tablete bağlıyor. Aziz Bali’nin 'Gözlerinin Hatrı' isimli şiiri sayfaları süslemiş. Dergide Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile yapılan röportaj okurlara aktarılıyor. 'İslam Mimarisinde Üç Simge'yi Erhan Eroğlu yazmış. Veli köşesinde İbrahim Parıltı’nın yazısına yer veriliyor. Emirler köyünden Ali Yılmaz’ın 'Farda Kilim' yazısı bu yöreye ait bir değeri okurlara sunuyor.

Genç Bakış’ın orta sayfasını Bayram Bekil’in 'Yeşilburç' fotoğrafı süslüyor. Niğde’nin yetiştirdiği değerlerden eski Milli Eğitim Bakanı Abidin Özmen’i Erkam Burak Dönmez anlatmış. Niğde Mimarlar Odası Başkanı Bülent Karabulut derginin misafir kalemi olmuş. Sezai Küçük, Niğde Mevlevihanesi’nden bahsediyor. Okulun kardeş okul olarak belirlediği Memnune Türker Altuncu İlkokulu’na yaptığı ziyarete değinilmiş. Öğrenciler Niğde’de mimar olma hayallerini Ömer Şakar’ın birer cümlelik derlemesinde ifade ediyor. Okulun mezunlarından polis memuru Salih Yıldız bu sayıya konuk olmuş. Genç Bakış’ın mizah sayfasını Yusuf Seyda Güler ve Sergen Aktaş hazırlamış. 'Serbest Kürsü' ve 'Okulumuzdan Haberler' bölümlerinde okulun ve öğrencilerin çalışmalarına yer verilmiş.

Genç Bakış dergisi, geniş okuyucu kitlesi ile birlikte konu seçimi, görsellik ve istikrarlı yayınları ile Niğde’de dergiciliğin marka isimleri arasındaki yerini koruyor. Remide-Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi’nin 12 yılda 22 sayıya ulaşan dergisi Niğde içinde olduğu kadar dışında da ilgi görüyor.