İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Miniatürk'teki ilk maketler arasında yer alan 5 maket, yağmur, kar, rüzgar ve güneş gibi hava koşullar nedeniyle yıpranıp eskidiği için yenileriyle değiştirildi.

Yapım aşaması altı ay süren yeni maketler, park alanı içerisine yerleştirilerek müze ziyaretçilerinin beğenisine sunuldu.

Ayasofya'dan Selimiye'ye, Rumeli Hisarı'ndan Galata Kulesi'ne, Safranbolu Evleri'nden Sümela Manastırı'na, Kubbet-üs Sahra'dan Nemrut Dağı kalıntılarına kadar pek çok kültür ve medeniyetin izlerini bir araya getiren Miniatürk'ün ziyaretçilerinin büyük çoğunluğunu yerli turistler oluşturuyor. Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş 129 mimari eserin, 1/25 ölçekli maketlerinin yer aldığı minyatür parkta, bugün yerlerinde olmayan Artemis Tapınağı, Halikarnas Mozolesi, Ecyad Kalesi gibi tarihi eserler de bulunuyor.

Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş 129 mimari eserin, 1/25 ölçekli maketlerinin yer aldığı minyatür parkta, bugün yerlerinde olmayan Artemis Tapınağı, Halikarnas Mozolesi, Ecyad Kalesi gibi tarihi eserler de bulunuyor.