KAYSERİ (AA) - Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, 1-1 berabere kaldıkları Torku Konyaspor maçında aldıkları bir puanın önemli olduğunu söyledi.

Kafkas, maçın ardından katıldığı basın toplantısında, oyuna iyi başladıklarını ancak devamını getiremediklerini belirtti.

Mücadelelerinden dolayı futbolcularını kutlayan Kafkas, "Maçın belli bölümlerinde istediklerimizi ofansif anlamda iyi yaptık. Maalesef kanat oyuncularının içeriye yönelmesine çare bulamadık. İç orta saha oyuncularımızın istenilen düzeyde olmaması, hem defansta hem hücumda ilk devre bizim adımıza çok olumlu geçmedi" diye konuştu.

İkinci devre yaptıkları taktik değişiklikle oyunun tek hakimi olduklarını vurgulayan Kafkas, sözlerini şöyle tamamladı:

"Net gol pozisyonlar yakaladık. Oyunu kontrol eden, rakibi hataya zorlayan takım Kayserispor'du. İkinci yarıda oynadığımız oyunla maçı kazanabilirdik ama olmadı. Çok çalışmamız gerektiği bir gerçek. Hava sıcaklığı da oyunun kalitesini etkiledi. Burada alınan bir puan önemli."

 

- Torku Konyaspor cephesi

 

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman da Kayseri deplasmanında alınan bir puanın önemine değindi.

Üç puanı çok istediklerini ancak bunu başaramadıklarını anlatan Kocaman, "Deplasmanda alınan bir puan her zaman iyidir. İki takım da üç puan istiyordu, maça da bu arzuyla başladık. Ağır hava maçın temposunu etkiledi, akıcı hareketler çok fazla değildi. Kayserispor birazda içeride oynamanın avantajıyla galibiyete yakın olan taraftı" şeklinde konuştu.

Kocaman, "Oyunun kontrolünü elimize aldığımız zamanlarda bitirici vuruşlarda ve bitirici paslarda problemler yaşadık" ifadesini kullandı.