Samsun’un Havza ilçesinde Hacıdede Şeyhkoyun Kültür ve Yardımlaşma Derneği (HAŞEDER) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Mübadil Mahalleleri Kocadüz Festivali etkinliklerle başladı.

Hacıdede mahallesi Kocadüz mevkiinde çevre köyler ile birlikte yapılan Hacıdede, Şeyhkoyun, Çayırözü, Mesudiye, Kayabaşı, Ağdırhasan, Kocaoğlu ve Ersandık mahalleleri tarafından yapılan festivale Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, çevre mahalle muhtarları, protokol üyeleri,işadamları, davetliler ve çevre köylerden gelen vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Şeyhkoyun Mahallesi Muhtarı Muharrem Turan, festivallerin gelenek ve görenekleri gelecek nesillere aktarmak için önemli bir vasıta olduğuna değinerek, “Geçen yıldan daha fazla kutladığımız festivalimize hoş geldiniz.” dedi.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek mübadil olmanın zorluğuna değinerek, “Bir yerden göçmek ve başka bir yerde yurt tutmak zor iştir. Sizler bunu başarmış insanlarsınız. Mübadiller gittikleri her yerde çalışkanlıkları ile örnek olmuş insanlardır. Festivalin hazırlanmasında emeği geçenlere ve 7 Haziran seçimlerinde bana desteklerinizden ötürü sizlere teşekkür ederim.” diye konuştu.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise bu tür etkinliklerin Havza'nın sesini duyurması bakımından önemli olduğunu belirtti. İkiz, festival kapsamında ilçe dışında yaşayan Havzalıları da bir araya getirmekten ayrıca mutluluk duyduklarını sözlerine ekleyerek, "Artık ilçemizde her yıl 5 festival düzenlenmekte ve bu festivallerimize dışarından büyük katılım olmakta." ifadesini kullandı.

Konuşmalar ardından festivalde yapılan semah gösterisi, at yarışı, çeşitli yarışmalar ile renkli gösterilere sahne oldu.