Bursa’nın Mudanya ilçesinde kaymakamlık tarafından '12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma' programı düzenlendi.

Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programa Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay, İlçe Milli Eğitim Müdürvekili Seyfi Perçin, siyasi ve sivil toplum temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Seyfi Perçin, milletin ortak belgelerinin birinin Mehmet Akif Ersoy’un abide eseri İstiklal Marşı olduğunu belirterek, “İstiklal Marşı’nın rengi milletimizin rengidir. Bu marş milletimizin geçmiş hal ve gelecek zaman dilimlerinin özeti ve ışığıdır.” dedi.

Programda; İkbal-Betül-Ali İhsan Çilingiroğlu Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan şiirler, türküler ve drama gösterileri ilgiyle izlenirken, ilçe genelindeki okullarda düzenlenen 'İstiklal Marşı'nı En İyi Okuma Yarışması'nda dereceye giren ilk, orta ve lise öğrencilerine protokol üyeleri tarafından çeşitli ödüller verildi.