Gönül dostları derneğinin katkılarıyla yapılan Muhabbet geceleri programı, duygulu anların hakim olduğu gecede, Dursun Ali Erzincanlı Şiir ve Naatlar ile adeta peygamber aşkı nakşedildi.

Gönül dostları derneğinin katkılarıyla yapılan Muhabbet geceleri programı,Öncelikle Soma' da yaşanan tatsız olayda hayatını kaybeden şehit kardeşlerimizi anma töreni yapıldı. Törende saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Kuran-ı kerim tilaveti yapılarak Fatihayı şerifler okundu.

Gecede sahne alan Murat Belet ilahiler ile peygamber sevgisine hasret gönülleri adeta Mekke, Medine' ye taşırken, sevenleri tarafından eşlik edilen ilahilerle gönüllere taht kurdu.

Oldukça duygu dolu anlara sahne olan gecede, ünlü Meddah-ı Fakir Yusuf Duru seyircileri hem duygulandırdı hende anlattığı Nasrettin hoca fıkraları ile katılımcıları tatlı tebessüm ettirdi. Meddah-ı Fakir, Aile ve Gençlik hususunda, Hz Peygamberin örnek aile yapısına ve gençliğine değinirken günümüz aileleri ve gençliği Hz Peygamberi rol model olarak alması gerektiğini vurguladı.

Muhabbet geceleri programının açılış konuşmasını yapan, gönül dostları derneği dernek başkanı Hikmet Baba, Muhabbet geceleri programına ilişkin yapmış olduğu açıklamada, gecenin önemine değindi. Baba: Çünkü muhabbet; sevgidir, hürmettir, vefadır, sadakattir. Muhabbet ruh dünyamıza yağan Rabbani bir ikramdır. Yine muhabbet, bir gönle girmenin gayretiyle tüm gönüllere hizmet etmektir. Çünkü gönül; Rabbimizin teveccüh mekânıdır”. Diyen Baba: “Gönüler fethedilerek birçok sorunun çözülebileceğini düşünüyoruz. Özellikle gençlerimiz gönül kapıları açılarak yarınlara umut olabilir. Aile bireyleri ancak muhabbetin bereketli bağlarıyla birbiriyle kenetlenebilir ve bir toplum ancak muhabbetin sağlam temelleri üzerine inşa edilerek sarsılmadan, yıkılmadan varlığını devam ettirebilir. Çünkü muhabbet insanlık için ilahi bir lütuftur.” Diyen Baba sözlerine şöyle devam etti. “Bu hakikate bir damla da olsa hizmet etme adına, yurt içinde ve yurt dışında “Muhabbet Geceleri” ismi altında programlar tertiplenmektedir. Niyet; en çok ihtiyaç duyduğumuz hakiki muhabbetin tüm kalplerde yerleşmesine hizmet etmekle beraber, insanımıza keyifli saatler yaşatarak bir taraftan da tefekküre sevk edebilmektir.” Şeklinde konuştu.

Baba: Bu duygular içerisinde Sahib-i Muhabbet olan Yüce Rabbimizin bizleri ihsan, sadakat, vefa ve tövbe gibi sevdiği hallerle hallendirmesini niyaz ederim. Programın gerçekleşmesinde emeği geçen başta bir kültür hizmetkârı olan Ser Organizasyona ve katkılarından ötürü tüm kurum ve şahıslara teşekkür ederim. Ayrıca muhabbet geceleri programına teşrif eden tüm katılımcılara' da teşriflerinden dolayı hürmet ve muhabbetlerimizi sunarım." Şeklinde konuştu.