İSTANBUL (AA) - Yapımcı, yönetmen ve oyuncu Ahmet Yenilmez'in yönettiği, Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamının drama türüyle ele alındığı Başkan "Muhsin Yazıcıoğlu" belgeseli TRT'de gösterilecek.

Yönetmen Ahmet Yenilmez, belgesele ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölmeden önce kendisinden film yapmasını istediğini söyledi.

Şu anda istediği filmleri çektiğini belirten Yenilmez, "Bu belgeselde Muhsin Bey’in annesi Fidan Hanım'ın son konuşması var. Mevlüt Çelik'in son konuşması da var. Seyirciler, hiçbir kanalda, görsel ve yazılı medyada görülmemiş, anlatılmamış bir Muhsin Yazıcıoğlu belgeseli izleyecekler." dedi.

"12 Eylül detaylı şekilde ela alınmadı"
Yenilmez, 12 Eylül döneminin sanat camiası tarafından detaylı şekilde ele alınmadığını aktardı.

Topluma ayna tutması gereken sanat camiasında 12 Eylül döneminin "ahlaklıca" hiç işlenmediğini dile getiren Yenilmez, "Hep sol taraftan bir hesaplaşma oldu. Sağ tarafta ise sanatsal noktadaki insan azlığından dolayı bir anlatım eksikliği vuku buldu. Nazım Hikmet yokluk içinde ölmüştür. Ama Nazım Hikmet'in tiyatrosunu yapanlar, kitaplarını basanlar holding oldular. Biz bunu rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile hep konuşurduk." ifadelerini kullandı.