Eskişehir’de yazlık sinema gösterimleri kapsamında Müjdat Gezen’in yazıp yönettiği ‘Diktatör’ filmi Türkiye’de ilk defa Odunpazarı’nda gösterilerek galası yapıldı. Galada konuşan ünlü yönetmen ve oyuncu Müjdat Gezen, ‘‘Denge takıntısı vardır diyorlar ama bu kadar dengesiz bir ülkede takıntı olsa da olur olmasa da olur.’’ dedi.

Odunpazarı Belediyesi’nin ‘Sokağa Çıkın Sinema Geliyor’ ismiyle hayata geçirdiği yazlık sinema gösterimleri kapsamında Odunpazarı Belediyesi, Türk tiyatrosunun usta sanatçılarından, sinema, dizi oyuncusu, şair ve eğitmen Müjdat Gezen’i ağırladı. Müjdat Gezen’in yazıp yönettiği 'Diktatör’ adlı filmin galası ilk defa Eskişehir’de Odunpazarı Belediyesi’nin sinema günleri kapsamında sinemaseverlerle buluştu. Adalar mevkiinde galası yapılan 'Diktatör’ filmi, Adolf Hitler’in hayatının esrarengiz yönlerini anlatıyor. Yüzlerce Eskişehirlinin katıldığı galada vatandaşlar unutulmaz anlar yaşadı. Müjdat Gezen'in yazıp yönettiği ve rol aldığı ve Kasım ayında vizyona girmesi beklenen 'Diktatör' adlı filmin galası Eskişehir'de yapıldı.

Galaya Müjdat Gezen, Odunpazarı Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Kazım Kurt ile çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra Belediye Başkanı Kazım Kurt yaptığı konuşmada Türkiye'nin 7 Haziran seçimlerinden sonra farklı bir politikayla iç savaşa doğru sürüklendiğini, bunun bir an önce demokratik yollarla düzene sokulması gerektiğini söyledi. Sokak Sinemaları etkinliği kapsamında Diktatör filminin galasını gerçekleştirdiklerini belirten Kazım Kurt, "Bu yıl Türkiye'nin en değerli sanatçılarından, en büyük ustalarından birisi sayın Müjdat Gezen bizi onurlandırıyor. Film dünyanın en büyük faşisti, en büyük katili Hitler'in hikayesini anlatıyor. Allah'tan Türkiye'de böyle cumhurbaşkanları yok, Allah'tan biz böyle kötü olaylar yaşamayız, biz böyle kötü günler görmeyiz inşallah." dedi.

Sanatçı Müjdat Gezen de konuşmasında sunucunun kendi için 'Denge takıntısı vardır' dediğini anımsatarak, şunları kaydetti: "Denge takıntısı vardır dedi ama bu kadar dengesiz bir ülkede takıntı olsa da olur olmasa da olur. Ben Eskişehir'i çok severim. Sadece Yılmaz abinin aile dostum olmasından dolayı değil. Eskişehir halkının demokratik duruşuyla da ve hem Anadolu Üniversitesi'nin hem burada faaliyet gösteren belediyelerin çok iyi çalışmalarından dolayı da Eskişehir'e ne zaman gelsem hep mutlu dönmüşümdür."

Diktatör filminin daha önceki filmlerinden farklı olduğunu ifade eden Müjdat Gezen konuşmasına şöyle devam etti: "Bu akşam izleyeceğiniz filmi hiç Gırgıriyelere benzemiyor. Ben öğrencilerim için yaptım bu filmi. İzleyeceğiniz tüm oyuncuların hepsi benim öğrencilerim. Onların kamerayla tanışmalarını istedim. Fakat filmi seyreden işletmeciler Kasım ayında vizyona almak istiyorlar filmi. İlk defa nasılsa kısmet Odunpazarı Belediye Başkanı bir telefonu üzerine Eskişehirlilere nasip oldu. Ben de ilk defa seyredeceğim."

Müjdat Gezen'in yazıp yönettiği filmde Müjdat Gezen'in yanısıra Ahmet Saraçoğlu, Atilla Sarıkayalı, Barış Hayta, Ercan Bostancıoğlu, Ferdi Merter, Günay Karacaoğlu, Hakan Eke, İlhan Daner, İlker Ayrık, Mehmet Tuncalli, Mustafa Alabora, Şevket Çoruh, Uğur Dündar gibi isimler yer alıyor.