Antalya Muratpaşa Belediyesi, 2015-2016 döneminde 53 branşta meslek edindirme, sanat, hobi, dans ve spor kursu açıyor.

Muratpaşa Belediyesi her yaş grubuna ücretsiz kurslar düzenliyor. 2015-2016 döneminde 14 merkezde 53 branşta meslek edindirme, sanat, hobi, dans ve spor kursu düzenlenecek. Muratpaşa Belediyesi, bu dönem sanatsal üretim atölyesi niteliğindeki Muratpaşa Eğitim Sanat Toplulukları’nı da (MEST) hizmete sunuyor.

Muratpaşa Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde, Hayat Boyu Öğrenme Projesi kapsamında düzenlenen kurslar Muratpaşa Belediyesi’nin; Değirmenönü, Çağlayan, Meltem, Soğuksu, Ermenek, Konuksever, Üçgen, Dutlubahçe, Etiler, Güzeloluk, MEST ve belediye hizmet binasında gerçekleştirilecek. Kurslar için kayıtlar sürüyor.

Kurs branşları arasında; bilgisayar işletmenliği, servis elemanı, aşçı yardımcısı, yabancı dil, anne çocuk eğitimi, takı tasarım, mis sabun, makine nakışı, cilt bakımı-temel makyaj, örgü, yiyecek içecek servisi, deri işleme, tezhip-hat, ebru ve gümüş işleme yer alıyor. Kışla Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi’ndeki merkezde, faaliyet gösterecek olan MEST kursları ise klarnet, saksafon, yan flüt, trompet, ud, keman, gitar, bağlama, kabak kemane, ritm, drama, şan, Türk Halk ve Türk Sanat Müziği koroları gibi branşlarda gerçekleştirilecek.