Mustafakemalpaşa Belediyesi, şiire gönül verenleri Suuçtu-Tümbüldek Şiir Akşamları’nda buluşturmaya devam ediyor.
Şairler, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Suuçtu-Tümbüldek Şiir Akşamları’nda okurlarıyla buluşacak. Birçok şair ve yazar okuyucusuyla buluşarak kitaplarını imzalayacak. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, şiir matineleri ve sohbetlerin gerçekleştirileceği 4. Suuçtu-Tümbüldek Şiir Akşamları’nın genç kuşaklar ile şairler arasında bağ kurulmasına öncülük ettiğini söyledi.
Bütün medeniyetlerde en kadim sanat kabul edilen şiirin toplumları zenginleştiren önemli bir unsur olduğunu dile getiren Kurtulan, " Şiir, sadece ölçülü ve ahenkli söz söyleme sanatı değildir. Âlemdeki intizamın meftunu olarak acziyetinin farkına varan insan, bu ihtişamın karşısında hep bir şeyler söyleme gereği duymuştur. İnsanın gördüğü, duyduğu ve hissettiği şeylerin yorumlanmasına ihtiyaç vardır. Şair, işte tam da burada devreye girer” dedi.
14 Mayıs Cumartesi saat 20.00’da Tümbüldek Kaplıcaları’nda yapılacak şiir gecesine Ali Metin, Ali Osman Sali, Ali Sali, Atıf Bedir, Belya Düz, Celal Fedai, Cevat Akkanat, Cevdet Karal, Emel Özkan, İhsan Deniz, Mehmet Aycı, Mehmet Baş, Melek Arslanbezer, Murat Küçükçiftçi, Mustafa Aydoğan, Mustafa Nurullah Celep, Ömer Yalçınova ve Yavuz Altınışık katılacak.