Kurulduğu günden bugüne kadar Eskişehir ve Anadolu Üniversitesi için pek çok önemli sergiye ev sahipliği yapan Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde artık görsel eserlerin yanı sıra “Müze’de Müzik” programıyla müzik de dinlenebiliyor.
Anadolu Üniversitesi’nin başarı kaynaklarından birisi olarak bilinen Çağdaş Sanatlar Müzesi, yeniliklerine bir yenisini daha kattı. Müze Müdürü Yard. Doç. Sadettin Aygün tarafından 13 Nisan tarihinde açılışı yapılan “Müze’de Müzik” programıyla müzenin koleksiyon sergisine renk katılırken, sanatseverlere de işitsel bir ziyafet sunuluyor. Her Çarşamba günü saat 13:30’da başlayan dinletilerde sanatseverler müzedeki eserleri incelerken, flüt, viyola, keman, piyano ve klavsen ile çalınan müzik eserlerini dinliyorlar.
Müzede uzun zamandır böyle bir fikirlerinin olduğunu ama henüz hayata geçirebildiklerini anlatan Çağdaş Sanatlar Müzesi Müdürü Aygün, müzenin ses akustiğinin çok güzel olduğunu ve dinletilerin de buraya yakışacağını düşündüğünü söyledi. Aygün, “Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Prof. Oytun Eren Hoca, ‘Buraya bir kuyruklu piyano getir, burada konserler verelim’ diyordu. Prof. Dr. Recai Dönmez ve Oytun Hoca ile birlikte böyle bir fikir oluştu. Daha sonra piyano gelir gelmez de hemen hayata da geçirdik. Bizim arzumuz çarşamba günlerinde, haftanın tam ortasında insanlarda bir motivasyon ve rahatlama olsun. Resmi bir konser havasında olmuyor burası. Hem dinleyen hem de çalan için farklı bir ortam aslında bakılırsa. Herkes bu ortamdan memnun. Müzik eşliğinde eserleri izlemek de ayrı bir zevk oluyor. Müzenin akustiği çok güzel ve 3 salonumuzda da ses yankılanıyor. Şimdiye kadar da çok güzel geri dönüşler aldık. Her çarşamba günü etkinliğimiz devam ediyor” dedi.
Müzede Fagot konseri veren Doç. Sabriye Özkan ise, “Gerçekten çok güzel atmosferi var. Burada müze olduğu için bir sessizlik hakim. Herkes güzel dinliyor. Konser onun için daha güzel geçiyor. Konser salonu bulmak biraz sıkıntı oluyor. Onun için böyle alanları değerlendirmek aslında bir avantaj sağlıyor. Müzelerde de böyle etkinlikler olursa gerçekten müthiş olur. Sanatseverler için de iki yönlü düşünüldüğünde her hafta burada farklı bir enstrüman dinleme şansı oluyor hem de sergiyi izliyor. Hem işitsel hem görsel bir sanat keyfi çıkarıyor” ifadelerini kullandı.
Müze’de Müzik programı kapsamında 18 Mayıs tarihinde Orçun Eren piyano ile Prof. Dr. Erol Altınsapan’ın bestelerini seslendirecek. 25 Mayıs tarihinde Oda Müziği Konseri, 1 Haziran’da ise Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan Hale Basmacıoğlu ve Burak Basmacıoğlu tarafından da viyola ve klavsen konseri verilecek.