Antalya'nın Serik ilçesinde Melek'in Çiftliği ve Sümer Tilmaç Sanat Merkezi'nde ünlü oyuncu Sümer Tilmaç ile 10 yıl birlikte çalışan Nazmi Can, usta oyuncuyu kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduğunu söyledi.

Ünlü oyuncu Sümer Tilmaç'ın İstanbul'da tiyatro ve sinema faaliyetinde dışında vaktinin önemli bölümünü çiftlikte geçirdiğini belirten Can, 2,5 yıl önce elinden çıkardığı sanat okulunnun Kemal Sunal, Adile Naşit, Gazanfer Özcan, Kadir Savun, Yılmaz Güney, Erol Taş, Ayhan Işık, Münir Ozkul, Sami Hazinses, Selim Naşit ve Hülya Koçyiğit bölümlerini 10 yıl içinde birlikte kurduklarını söyledi.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Taşağıl Mahallesi'nde yaşayan Can, "Sümer ağabeyle daha 2 gün önce görüşmüştüm. Sanat hayatının 50 yıl dönümü kapsamında Sümerce oyununu sahnelemek için yoğun bir tempoda çalışıyordu. 2 yıl önce de kalp rahatsızlığından hastaneye kaldırılmıştı. Vefat ettiğini duyunca şok oldum. Sümer Tilmaç, bu dünyada tanıdığım çok özel insanlardan biri. Kalbi bir güvercin kalbi gibi titrek, insanlık sevgisiyle doluydu. Çocukla çocuk, yaşlı ile yaşlı olurdu. Hiç bir zaman ben ünlü oyuncuyum demeden 7'den 77'ye birlikte olarak mütevazi olmayı tercih etti. Allah mekanını cennet etsin.Çok merhametliydi. Hala hayatını kaybettiğine inanamıyorum. Oğlu ve kızına başsağlığı diliyorum." diye konuştu.