Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Sanat ve Turizm Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen Necip Fazıl Kısakürek’i Anma Programı iki bölümde gerçekleştirildi.
Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programı Mehmet Yaşar’ın Şiir Dinletisi ile başladı.
Programın ikinci bölümünde panele geçildi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Sanat ve Turizm Şube Müdürü Serdar Yakar’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Necip Fazıl Kısakürek anlatıldı.
Panelin açılış bölümünde konuşan Moderatör Serdar Yakar: “Üstad Necip Fazıl 26 Mayıs 1904 yılında doğmuştur. Bugün Üstad’ın 111. Yaş gününde anmak adına böyle bir programı düzenledik” diye konuşarak panelistlere söz verdi.
İlk olarak konuşan Yrd. Doç. Dr. Selami Çakmakçı; “Necip Fazıl’ın Şiiri ve Şiire Bakışı”, Av. Haki Demir; “Oryantalizm’de Necip Fazıl”, Şair Ali Büyükçapar; “Necip Fazıl ve Fikir Çilesi”, Tahir Gören ise “Hatıralar Işığında Necip Fazıl” konularında katılımcıları bilgilendirdiler.
Panelin sonunda Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, panelistlere katılım belgelerini takdim ettiler.
Panelin ardından fuayede sergilenen Necip Fazıl Resimleri Sergisi gezildi.