ADIYAMAN (AA) - UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınan Nemrut Dağı'nda çiğ köfte festivali düzenlenecek.

Adıyaman Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Çiğköfteciler Derneği (ÇİĞDER) Başkanı Ömer Turan, Vali Mahmut Demirtaş'ı ziyaret etti.

Ziyarette, ÇİĞDER tarafından Kommagene Krallığı'nın en önemli eserlerinden olan 2 bin 206 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı'nda, temmuzun son haftasında çiğ köfte festivali düzenlenmesine yönelik karar alındı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Demirtaş, Adıyaman'ın zengin tarihi, kültürü ve marka olmuş ürünlerini tanıtmaya yönelik çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

Merkezi İstanbul'da bulunan ÇİĞDER ile Nemrut Dağı'nda çiğ köfte festivali düzenleyeceklerini vurgulayan Demirtaş, şunları kaydetti:

"İlimizde bir ilk olacak festival sayesinde katılımcılara Adıyaman'ın markası ve vazgeçilmez damak tadı olan çiğ köfte ikram edilecek. Tüm katılımcılar 2 bin 206 metre yüksekliğinde Nemrut Dağı'nda güneşin batışı eşliğinde çiğ köftenin tadına varacak. İlimizdeki değerleri kazanca dönüştürme noktasında bu tür etkinliklere bir bütün olarak bakıyoruz. Doğu-Batı medeniyetlerini sentezleyen Kommagene Uygarlığı'nın en ihtişamlı eseri Nemrut Dağı'nda düzenlenecek festivalin en iyi şekilde gerçekleşmesi için tüm ayrıntıları detaylı şekilde ele alınacak."