Nevşehir’de 4. sınıfta okuyan 900 öğrenci için Ankara, Kapadokya ve Forum Kapadokya Alışveriş Merkezleri'ni kapsayan kültür ve sosyalleşme gezileri düzenlenecek. Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyi, valilik ve belediye destekleyecek.
Projenin protokolünün imzalanması için valilik makamında düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, il genelindeki köylerde okuyan yaklaşık 900 öğrencinin bulunduğunu, bu çocukların ellerinden tutulmazsa köy çevresinden ayrılmadıklarını, ilimizin ve ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini göremediklerini belirtti.
Köylerde yaşayan öğrencilerin il merkezlerinde yapılan sosyal ve kültürel faaliyetlere katılamadıkları, bölge ve ülkeyi yeterince tanıyamadıklarından yola çıkarak projeyi hazırladıklarını kaydeden Şimşek, “Konuyu Belediye Başkanımız Hasan Ünver’e iletince teveccüh gösterdi. Projeye bu yıl merkeze bağlı köylerde 4. sınıfta okuyan öğrencilerle başlayacağız. 5 yıl içerisinde ise bütün öğrencileri kapsayacak şekilde genişleteceğiz. Kapadokya Bölgesini tanıtmak, sinemaya götürmenin yanında Ankara veya İstanbul gibi farklı bir ile öğretmenleri eşliğinde birkaç günlüğüne gezi amaçlı götürmeyi planlıyoruz.” dedi.
Belediye Başkanı Hasan Ünver ise yaptığı açıklamada, “2004 yılında ilk belediye başkanı olduğum zaman okullarda konferans verirken bölgemizin tarihi ve turistik yerlerini gezdiniz mi? Diye sorunca 100- 150 öğrenciden ancak 10- 15 öğrenci parmak kaldırıyordu. Halbuki bölgemizin güzelliklerini görmek için insanlar Japonya’dan, Amerika’dan gelip gezerken maalesef il öğrencilerimizin görmediklerini anlamıştım. Ondan sonra bir uygulama başlattık. Öğrencileri kumanyasıyla beraber rehberler eşliğinde gruplar halinde otobüslerimize bindirerek bölgeyi gezdirmeye başladık. Proje kapsamında bölgemizin yanı sıra Ankara, İstanbul, Çanakkale gibi illeri sadece okuyarak değil gezerek de tanıma fırsatı bulacaklar. Projede katkımız olmasından dolayı çok mutluyum.” dedi.
Vali Mehmet Ceylan’da konuşmasında, projeyi hazırlayan ve katkı sağlayan Milli Eğitim Müdürlüğü ile Belediye’ye teşekkür etti.
Ceylan, öğrencilerin Kapadokya Bölgesi'ni tanımaları yanında sosyal ve kültürel olarak kendilerini geliştirmelerini, ülkemizin farklı illerinin güzelliklerini tanımalarını sağlayacak olan projeye Valilik olarak her türlü desteği vereceklerini de kaydetti.
Konuşmaların ardından proje için hazırlanan protokoller Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Vali Mehmet Ceylan tarafından imzalandı.