Nevşehir Belediyesi’nce fotoğraf sanatının geliştirilmesi ve bu alanda aktif şekilde çalışma yapanların desteklenerek, özgün sanat değerlerinin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak amacıyla Nevşehir Belediyesi Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışması’nın bu yıl 6.’sı düzenlenecek.

Yarışma konusunun manzara olarak belirlendiği yarışmaya katılmak isteyenler eserlerini, JPEG formatında 150-300 dpi çözünürlükte, kısa kenarı en az 1920 piksel boyutunda, fotoğraf boyutu 2 Mb’den az ve 4 Mb'tan büyük olmayacak şekilde Türkçe olarak http://www.tfsfonayliyarismalar.org ve İngilizce olarak da /www.tfsfonayliyarismalar.org/en/ adresine yükleyerek katılabilecekler. Her katılımcının en fazla 4 eser ile katılabileceği yarışmaya gönderilecek fotoğrafların çerçevesiz, kenar boşluksuz ve fotoğraf üzerinde imza, işaret, logo veya tarih gibi ifadelerin yer almaması da gerekiyor. Yarışmaya eserlerin Baskı, CD/DVD veya e-mail ile katılımları ise kabul edilmeyecek.

Merkezi İngiltere’de bulunan Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FİAP)’nun yanı sıra Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF)’nun da katkı sağladığı 6. Uluslararası Nevşehir Belediyesi Kapadokya Fotoğraf Yarışmasına amatör ve profesyonel sanatçılar katılabilecek. Birinci olacak eser sahibine altın madalya, ikinciye gümüş madalya ve üçüncüye de bronz madalyanın ödül olarak verileceği yarışmada ayrıca 3 mansiyon ödülü verilecek. Yarışmada jüri değerlendirmesi ile yarışma sonunda yapılacak sergileme için de 30 fotoğraf belirlenecek ve eser sahiplerine de eser başına 150 TL ödül takdim edilecek.

Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Celal Korkmazer, Marmara Üniversitesi GSF Fotoğrafçılık Bölümü’nden Doç. Emre İkizler, AFITAP ve FSK’dan Yücel Demir, Kayseri UFAD ’dan Ahmet Özçelik, KAFSİD’den Nurettin Mantar, Aksaray AKFOD ’den Fahri Tunç ve Niğde NİFOD YK Başkanı Mustafa Doğan Şahiner’den oluşacak seçici kurul üyeliğini yapacağı yarışmaya katılmak isteyen amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçıları eserlerini, 15 Ekim 2015 Perşembe günü Saat 23.00’de kadar internet üzerinden başvuruda bulunabilecekler. 19 Ekim 2015 Pazartesi günü seçici kurulun değerlendirmesinin ardından yarışma sonuçları, 21 Ekim 2015 Çarşamba günü, Nevşehir Belediyesi resmi web sitesi olan www.nevsehir.bel.tr ve TFSF ’nin www.tfsf.org.tr ile http://www.tfsfonayliyarismalar.org adreslerinden duyurulacak.

6. Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödülleri, 27 Kasım 2015 Cuma günü düzenlenecek sergi için düzenlenecek törende verilecek.