Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü’nce organize edilen Ney Kursu 24 Ocak 2015 Cumartesi günü Deligönüller Konağı’nda başladı. Ayda bir gün olan Ney Kursları 13.00-18.00 saatleri arasında verilecek.
Aynı günün akşamında Katiphan’da Neyzen ve Ebru Kursu Hocası Sadreddin Özçimi ile sohbet ve Ney Dinletisi gerçekleştirildi.

Neyzen Sadreddin Özçimi, İslam Tasavvuf Musikisi’nde Ney’in çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek Ney musikisinin insana kazandırdıklarından bahsetti.

Aynı zamanda Ney taksimi de sunan Sadreddin Özçimi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin böylesine anlamlı bir kurs başlatmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sadreddin Özçimi’nin Ney ve Tasavvuf Musikisi üzerine gerçekleştirdiği sohbete Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı, Kültür Sanat ve Turizm Şube Müdürü Serdar Yakar, Kadın ve Aile Şube Müdiresi Ayşe Taşkıran, Hüsn-i Hat Sanatçısı Arif Yücel ve birçok sanatsever katıldı.