Bursa Nilüfer Belediyesi Tiyatro’nun yeni sezonda sahneleyeceği oyunlar danışma kurulu tarafından belirlendi. Yeni sezonun repertuvarı için 42 proje arasından yetişkinler ve çocuklar için toplam 4 oyun önerildi.

Nilüfer Belediyesi Tiyatro, yeni sezonda da ilgi görecek oyunlarla izleyicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ali Düşenkalkar, Altuğ Görgü, Bora Özkula, Cem Uslu, Ebru Kara ve Nilüfer Belediyesi Sanat Danışmanı Emre Feza Soysal’ın yer aldığı seçici kurul, değerlendirme sonucunda, tiyatroya yapılan 42 proje arasından sahnelenecek oyunları belirledi.

Kurul, 2015-2016 tiyatro sezonu repertuvarı için yetişkin kategorisinde Beliz Güçbilmez’in yazdığı Hakan Altun’un yöneteceği ‘Çöl Oyunu’ ile Yeton Neziray’ın yazıp Blerta Neziray’ın yöneteceği ‘Aşk zamanı savaş’ adlı oyunları önerdi.

Çocuk oyunu kategorisinde Ahmet Önel’in Nikolai Gogol’un aynı adlı eserinden uyarladığı, Haluk Yüce’nin yöneteceği ‘Burun’ ile Çağrı Yılmaz ve Senem Cevher’in yazıp yönetmenliğini yapacağı ‘Grimm Kardeşler’ adlı oyunlar önerilen projeler oldu.

Ayrıca Nilüfer Belediyesi’nin 2015 Yılın Yazarı Aziz Nesin Etkinlikleri kapsamında da Aziz Nesin’in ‘Beş kısa oyun’ adlı eserini Bursa’daki fuayelerde, beldelerde sahnelenmesi önerildi.

Oyunları repertuvara alınan yönetmenler, 8-12 Temmuz tarihlerinde atölye çalışması ile çalışmak istedikleri oyuncuları belirleyecek. Nilüfer Belediyesi Tiyatro’dan yapılan açıklamada başvuruda bulunan tüm proje sahiplerine ilgileri ve emekleri için teşekkür edildi.