Bursa Nilüfer Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 100. Yılında Anadolu Karikatürcüler Derneği ile uluslararası karikatür yarışması düzenliyor.

Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında 'Savaş ve Barış' konulu uluslararası karikatür yarışması düzenleyen Nilüfer Belediyesi, Anadolu Karikatürcüler Derneği ile protokol imzaladı. Protokole imza atan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında 'Savaş ve Barış' konulu Uluslararası Karikatür Yarışması düzenleyerek barışın evrenselliğini karikatürlere yansıtmak istediklerini belirtti. Başkan Bozbey, yarışmanın karikatür sanatının gelişmesine de katkıda bulunacağını ifade ederek, bu yarışmayı geleneksel hale getirmek istediklerinin altını çizdi.

Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı Ahmet Aykanat da internet üzerinden düzenlenen yarışmanın Avrupa Karikatürcüler Federasyonu tarafından en iyi yarışma kategorisinde değerlendirildiğini belirtti. Yarışmaya katılımın 3 Mart’ta sona ereceğini kaydeden Aykanat, yarışmanın amatör ve profesyonel tüm katılımcılara açık olduğunu ve 'Savaşı ve Barış'ı anlatan tüm eserlerin değerlendirileceğini söyledi.

BAŞVURU ŞARTLARI

En fazla üç karikatür ile yarışmaya katılabilecek olan yarışmacılar çalışmalarını 300 dpi jpg formatında ve A4 boyutunda [email protected] adresine gönderebilecek.
Yarışmada birinciye 1000 dolar, ikinciye 700 dolar, üçüncüye 500 dolar, mansiyon alanlara da 100’er dolar ödül ve plaket verilecek.