Nilüfer Belediyesi, Bursa’da bir ilk olma özelliğini taşıyan Sanat Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı.
Nilüfer Belediyesi tarafından 15-22 Mayıs tarihleri arasında Gümüştepe Mahallesi’ndeki Koza Evi’nde düzenlenen Nilüfer Sanat Çalıştayı sona erdi. Farklı şehirlerden gelen 17 sanatçının yer aldığı çalıştayda ortaya çıkan eserler sergilendi. Nazım Hikmet Kültürevi’ndeki serginin açılışına Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç ve çok sayıda davetli katıldı. Özkılınç, “Sanat Çalıştayı’nda Türkiye genelinden 17 önemli sanatçımız yer aldı. Sanatçılarımız bir hafta boyunca özenerek çalıştı. Resimlerin yanı sıra atölyeler de yaptılar. Sanatçılarımıza Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nden öğrenciler de eşlik etti. kurulabilecek bir Çağdaş Sanatlar Müzesi için bu çalışmalar son derece önemli. Çalıştayda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Çalıştayın çok verimli ve uyumlu geçtiğini söyleyen sanatçı Habip Aydoğdu da, “Daha önce birçok çalıştaya katıldım, ancak aralarından en başarılı olanı buydu. Bursa’da düzenlenen ilk çalıştay olmasına rağmen daha önce bu kadar başarılı bir çalıştaya şahit olmadım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Çalıştaya katılan sanatçıların, bir hafta boyunca Gümüyştepe’nin doğal güzellikleri içinde yaptıkları eserlerin yer aldığı sergi 22 Temmuz tarihine kadar açık kalacak.