Bursa Nilüfer Uluslararası Klasik Gitar Yarışması, Todo Tango Orquestra’nın konseriyle son buldu.
UÜ Devlet Konservatuarı salonunda düzenlenen final gecesinde sahne alan Todo Tango Orquestra, verdiği konserle katılımcılara keyifli bir gece yaşattı.

Kültür ve sanatın kenti Nilüfer’de 4 gün boyunca gitar tınıları yükseldi. Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl ilki gerçekleştirilen Nilüfer Uluslararası Klasik Gitar Yarışması’nda gitar meraklılarına unutulmaz bir müzik ziyafeti sunuldu. 29 ülkeden 92 gitaristin katıldığı yarışmanın finali de bir konserle neticelendi.
Yarışmada Vietnam’dan katılan Thu Le birinciliği alırken, Ukraynalı Marko Topchii ikinci, Türkiye’den katılan Çağatay Azat da üçüncü olma başarısı gösterdi.

Veysel Özgür Sağlam, Gökmen Fahlioğullar, Ricardo Moyano, Alexandr Mekaev, Carlos Gustavo Battistessa ve Savaş Unç’dan oluşan Todo Tango Orquestra konserin sonunda sanatseverlerden büyük alkış aldı. Todo Tango Orquestra’nın konserinin ardından Nilüfer Uluslararası Klasik Gitar Yarışması’nın ödül törenine geçildi.

NİLÜFER’E YAKIŞAN BULUŞMA

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını belirterek, “İlk kez yapılan bu festivalin olağanüstü bir ilgiyi hak etmek gerçekten gurur verici. Arjantin’den Yunanistan’a, Belçika’dan Çin’e, Peru’ya, İran’a tam 29 ülke. Adeta kıtalararası bir buluşma. İnadına barış diyen Nilüfer’e, Asya’dan Amerika’ya, Avrupa’ya pek çok ülkeden gelen katılımcılarımızla, en çok yakışan bir buluşma. Üstelik 8 yaşından 65 yaşına kadar çok geniş bir yelpazede yarışmacı yer aldı.” dedi.

Yarışmanın birincisi Vietnam’dan katılan Thu Le ödülü olarak 2 bin 500 dolar alırken, ikinci Ukraynalı Marko Topchii bin 300 dolar ve üçüncü Çağatay Azat da 7 yüz dolarlık para ödülü almaya hak kazandı. Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Prof. Dr. Mehmet Arslanoğlu ve UÜ Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi ve gitar sanatçısı Veysel Özgür Sağlam verdi. Gecenin sonunda yarışmanın birincisi Thu Le gitarıyla unutulmaz performans sergileyerek katılımcıları büyüledi.