Bursa Nilüfer Belediyesi’nin Müzik Eğitim Çalışmaları’nda yer alan öğrenciler kardeş kent Almanya Hanau’da sergiledikleri performansla herkesi mest etti.

Kültür-sanat alanındaki çalışmalarıyla örnek olan Nilüfer Belediyesi uluslararası alanda katıldığı organizasyonlara da damga vuruyor. Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ‘Müzik Eğitim Çalışmaları’ projesinde yer alan bir grup öğrenci ve öğretmen, Hanau’da katıldıkları etkinliklerde hünerlerini sergiledi.

İlk olarak Hanau Belediyesi Kültür Merkezi’nde müzik ziyafeti sunan öğrenciler izleyenlerden tam not aldı. Konser sonrası hayranlığını dile getiren Hanau Belediye Başkanı Klaus Kaminsky, “Sizler için kutsal olan bayram gününde buraya geldiğiniz için yürekten teşekkür ediyorum. Birbirimize katkı sağlayacak projeleri geliştirip uygulamak, kurumlarımızın da, halkların da bağlarını daha verimli güçlendirecek.” dedi.

Nilüfer heyeti daha sonra Steinheim Kültür Merkezi’nde müzik resitali sundu. Hanau Müzik Okulu öğrencilerinin de performansını sergilediği gecede Nilüferli genç müzisyenler izleyenleri mest etti. Mozart, Quantz, G. Zamphir, İsmail Dede Efendi gibi dünyaca ünlü isimlerin bestelerini başarıyla seslendiren öğrenciler ayakta alkışlandı. Alman öğrenciler de performanslarıyla beğeni topladı. Hanau-Nilüfer Dostluk Derneği Başkanı Mehmet Kuşçu da mutluluğunu dile getirdi. Ziyaretin son gününde de öğrenciler Steinheim Kilisesi’nde müzik dinletisine imza attı. Flüt, piyano, keman eşliğinde muhteşem bir konser veren Nilüferli öğrenciler Alman halkının beğenisini topladı.