Sütçü İmam İtfaiye Grubu yanında yapımı tamamlanan Nuri Pakdil Kütüphanesi'nin açılışına Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Av. Hasan Kara, Mustafa Uzunlar, Türkiye Dil Edebiyat Derneği Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir İlbak, AK parti İl Başkanı Fatih Erkoç, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay,İl Müftüsü Muhammed Gevher, festival için ilimize gelen şairler, yazarlar, mahalle muhtarları ile belediye birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, bu tür hizmetlerin idarecileri mutluluktan gark ettiğini işaret ederek: “Bugün 8. Kütüphanemizi açıyoruz. Nuri Pakdil ağabeyimizin ismini verdiğimiz kütüphanemiz bu bölgedeki insanlarımıza hizmet verecek. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz şiir festivali kapsamında açılışını gerçekleştirdiğimiz kütüphanemiz yazın sıcaklarında, kışın soğuk günlerinde evlerinde ders çalışma imkanı bulamayan öğrencilerimize hizmet verecektir. 

Bu tür hizmetler biz idarecilerin mutluluktan gark olduğu hizmetlerdir.  Kütüphanelerimiz doğalgaz ısıtmalı, klimalı ve sabah 08.00, akşam 23.00'e kadar açık kalacak ve hizmet verecektir.

Şehrimizin yetiştirdiği değerlere sahip çıkmak bizim asli görevimizidir. Nuri Pakdil Ağabeyimiz de şehrimizden yetişen değerlerimizden birisidir. 

Bu vesile ile davetimize icabet ederek açılışımıza katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmanın ardından hep birlikte açılış kurdelesi kesilerek kütüphane gezildi.