Dünyada genelinde ilgiyle izlenen ve Türkiye’de “O Ses Türkiye” adıyla yayınlanan şarkı yarışmasının Ukrayna’daki 1+1 televizyonunda yayınlanan çocuk versiyonunda yarışan Ukrayna Başbakan Arseniy Yatsenük’ün 10 yaşındaki kızı Sofiya elendi.

Bonney M’in unutulmaz şarkısı “Sunny”i söyleyen Sofiya, üç jüri üyesini de ikna edemedi. Sofiya şarkısını söylerken erkek jüri; “Bu kız mı erkek mi?” şeklinde sordu. Sofiya şarkısını söylerken jüriler sesli şekilde ve yüz ifadeleriyle şarkıyı beğenmediklerini ifade ettiler.

O esnada kuliste Başbakan Yatsenük de kendisinin de Ukraynaca şarkı söylediği bilgisini paylaştı.

Sesiyle jüri ve dinleyenlerin beğenisini kazanamayan ve şarkısını hayal kırıklığı içinde tamamlayan Sofiya’ya hiçbir jüri dönmedi. Kuliste eşi Tereza ile birlikte kızını seyreden Arseniy Yatsenük’ün heyecanı kameralara yansıdı. Program sunucusu Ukrayna’da yolsuzluk olmadığını söyledi. Sunucu ise Başbakan kızı Sofiya’nın elenmesi üzerine sadece: “maalesef” diyebildi.

Daha sonra jüri değerlendirmesi esnasında jüri üyeleri Sofiya’ya “Soyadın ne, buraya kiminle geldin” gibi sorular yöneltince jüri “Sen yoksa Başbakan’ın kızı mısın?” diye sordu. Sofiya: “evet” deyince jüri şaşkınlığını gizleyemedi. Jüriler “düğmeye basmalıydık” şeklinde hayıflandı. Bayan jürilerden birisi ise peş peşe çığlıklar atarak tepkisini gösterdi.

Kulisten sahneye çıkmayan Yatsenük ise kuliste jürinin düştüğü hali gülerek izledi. Jürinin sesini beğenmemesi ve elenmesine üzülen Sofiya kuliste babasına sarılarak uzun süre ağladı.

Babası Yatsenük ise kızını “önemli değil yine katılırsın” şeklinde teskin etmeye çalıştı.

Öte yandan Sofiya’nın şarkısı sosyal paylaşım sitesi youtube’da kısa sürede 1 milyon 250 bini aşarak en çok izlenen videolar arasına girdi.