Canik Başarı Üniversitesi Tiyatro ve Sinema Kulübü sahnelediği “Odun” adlı tiyatro oyunuyla kadına yönelik şiddete dikkat çekti.

Kadına şiddeti konu alan ve ünlü yazar William Shakespeare ‘in Romeo & Juliet eserine göndermelerde bulunan ‘Odun’ adlı tiyatro oyunu, aile hayatının sorunlarını trajikomik bir üslupta ele aldı. Oyuna ait proje kendisine ilk geldiğinde çok heyecanlandığını söyleyen tiyatro yönetmeni Sedat Sağlam “Konusu itibariyle insanlara güzel olanı göstermesi açısından hoş bir tiyatro sahneledik. Öğrencilerimizin yoğun emeği sonucunda sahnelediğimiz bu oyunda kimi zaman ağladık, kimi zaman güldük. Tam bir profesyonel gibi oyunu sahneleyen öğrencilerimiz kadar ailelerin de heyecanlandığını gözlemledik. Öncelikle öğrencilerimize, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Harun Başaran Beye, Ayşe Raziye Günay hanımefendiye, Recep Güler ve Murat Dinçer beylere tiyatro hazırlık aşamasında bizlere gösterdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Üniversite olarak sadece eğitimde değil, aynı zamanda sanatta, sporda kısaca hayatın her alanında olmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Canik Başarı Üniversitesi yapmış olduğu bu çalışmalarla örnek olduğunu düşünüyor ve üniversite yönetimine de teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Genel Sanat Yönetmeni Ayşe Raziye Günay ise sahne sonrası yaptığı açıklamada, “Hayatın sahnesinde büründükleri rollerden geçerek kendi öz güvenlerini bulmaya çalışan öğrencilerimizi tiyatro sahnesinde görmek tarifi imkansız bir duygu. Hayalleri olan öğrencilerimizin hayallerine kanat takmak en büyük hayalimdi. Hayaller Ademoğlunun kanatlarıdır. Bu hususta Hezarfen Ahmet Çelebi’yi gönülden selamlıyorum. Bu hayalin ete kemiğe bürünmesi gençlerle birlikte benim gönlümü de ihya etti. Akademik kariyerin yanında sanat olgusu vazgeçilmez bir unsurdur. Bu doğrultuda bize destek veren üniversitemize sonsuz teşekkürlerimi bildiriyorum.“ dedi.